Festivitatea de decernare a Premiilor RRDP pentru anul 2016

Picture 06 decembrie 2017 | 368 accesari

Zeci de specialişti în domeniul dreptului – profesori universitari, judecători, procurori, avocaţi, executori judecătoreşti, practicieni în insolvenţă – s-au reunit miercuri, 6 decembrie, pentru a premia cele mai reprezentative şi valoroase lucrări de drept privat publicate în cursul anului precedent. Festivitatea de acordare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat a devenit deja un eveniment tradiţional, ce se desfășoară anual, în luna decembrie, la Facultatea de Drept a Universității din București, gazdă și totodată partener al ceremoniei.


Evenimentul a fost organizat de Editura Universul Juridic şi Revista Română de Drept Privat în colaborare cu Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România, Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti şi Asociaţia Henri Capitant.


Nominalizările pentru Premiile Revistei Române de Drept Privat pe anul 2016, conform tradiției implementate începând cu anul 2008, când a avut loc prima festivitate, au presupus ca distincțiile să fie acordate pentru anul anterior, astfel încât lucrările și articolele propuse spre premiere să fi avut suficient timp pentru a ajunge pe masa cititorilor, să fi fost deja parcurse și aprofundate.


În cadrul galei organizate în sala "Constantin Stoicescu" a Facultăţii de Drept, premiul "Traian Ionaşcu" pentru cea mai bună carte a anului 2016 pe teme de drept privat – acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România, a revenit lucrării "Noul Cod de procedură civilă comentat şi adnotat" (2 vol.), Editura Universul Juridic, 2016, coordonat de domnii Viorel Mihai Ciobanu şi Marian Nicolae. Premiul a fost înmânat de domnul conf. univ. dr. Eugen Hurubă, reprezentantul UNEJ la Festivitate.


Al doilea Premiu decernat a fost Premiul "Octavian Căpăţînă" pentru cel mai original şi valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2016, acordat de Editura Universul Juridic și Revista Română de Drept Privat, în colaborare cu Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România, domnului Ioan Ilieş Neamţ pentru articolul "Momentul calitativ al încheierii contractului. Elementele esenţiale ale contractului" , publicat în Revista Română de Drept Privat nr. 4/2016. Domnul Stan Tîrnoveanu, Prim-Vicepreședinte UNPIR, după rostirea câtorva cuvinte, a înmânat premiul judecătorului sătmărean.


Nu în ultimul rând, premiul "Henri Capitant" pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului pe teme de drept privat – acordat în colaborare cu Asociația Henri Capitant – România și Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, a fost înmânat domnului Paul Pop pentru lucrarea "Sancţiuni procedurale în procesul civil" , Editura Universul Juridic, 2016. Premiul a fost oferit de doamna Carmen Dima, in numele Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.


În finalul ceremoniei, Premiul "Matei Barbu Cantacuzino" decernat în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România unei personalități de marcă din domeniul dreptului privat, pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA, a fost acordat domnului prof. univ. dr. Liviu Pop, care a primit distincţia din partea domnului Gheorghe Florea, Preşedintele UNBR. Laudatio pentru laureatul din acest an a fost rostit de domnul prof. univ. dr. Flavius A. Baias.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM