Moldova juridică (2) - 10 ani de nou Cod civil

Picture 21 noiembrie 2013 | 4348 accesari

Aniversarea a zece ani de la implementarea unei noi legislaţii reprezintă un moment festiv care merită punctat ca atare. Am avut onoarea să particip, în calitate de invitat, la dezbaterile care au marcat această realizare a colegilor din Republica Moldova.

Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, prin domnul decan Sergiu Băieşu, şi-a asumat calitatea de amfitrion al acestei manifestări care a avut ca şi coorganizatori, pe lângă Fundaţia germană pentru Cooperare Juridică Internaţională cu sprijinul financiar al căreia a fost realizat proiectul, Ministerul Justiţiei şi Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova.

Domnul Decan Sergiu Băieşu a exprimat punctul de vedere al colegilor de la Facultatea de Drept a USM care acum 10 ani şi-au adus aportul la această întreprindere, manifestarea bucurându-se de un cuvânt de deschidere din partea dlui ministru al justiţiei Oleg Efrim, al preşedintelui Curţii Constituţionale – Alexandru Tănase, intrându-se apoi în dezbaterea temelor propriu-zise pregătite de fiecare dintre invitaţi.

Reprezentanţi de seamă ai doctrinei civile din spaţiul ex-sovietic au dat curs invitaţiei organizatorilor, validând prin prezenţa dumnealor efortul şi reuşita implementării noului Cod civil în Republica Moldova.

Participarea distinsului profesor Dr. Evghenii SUHANOV, din partea Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moscova, recunoscut ca fiind personalitatea de primă mărime a doctrinei ruse în materie, dar şi a colegilor din Kazahstan – Prof. Dr. Maidan SULEIMENOV, Prof. Dr. Farhad KARAGUSOV, Dr. Serghei SKRIABIN a dat caracterul internaţional al manifestării, ridicând prestigiul acesteia.

România a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, prezenţa domnului decan Flavius Baias, a domnului rector Alexandru Ţiclea şi a domnului preşedinte Eugen Hurubă, fiind apreciată şi aducând aportul la desfăşurarea în cele mai bune condiţii a dezbaterilor.

Manifestarea a fost organizată sub forma unei dezbateri pe parcursul a două zile. Puncte de vedere, conexiuni şi convergenţe cu legislaţia naţională a fiecărui vorbitor au contribuit la nivelul ridicat al manifestării.

Un eveniment de cel mai înalt nivel, organizat riguros şi eficient, care a făcut prin dimensiunea şi calitatea dezbaterilor şi a invitaţilor onoare acestui moment de bilanţ – 10 ani de aplicare a noului Cod civil!

Felicitări organizatorilor şi participanţilor deopotrivă!

Nicolae Cîrstea




Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND, acum şi al ujmag.ro.

A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.

Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost agent de distribuţie al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.


În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum