Conferinta Regionala de Insolventa – Bucuresti

Picture 13 aprilie 2018 | 2880 accesari

Vineri, 13 aprilie, sediul INM din Bucureşti a găzduit Conferinţa Regională de Insolvenţă, eveniment organizat de Institul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă împreună cu Institutul Naţional al Magistraturii, cu sprijinul editurii Universul Juridic.

În deschiderea conferinţei au rostit alocuţiuni introductive doamna prof. univ. dr. Cristina Rotaru, Directorul INM, domnul Niculae Bălan, Preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România, precum şi doamna Simona Maria Miloş, Directorul Institutului Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă.

Lucrările primului panel al conferinţei, moderat de doamn Simona Maria Miloş, au debutat cu tema Proceduri de restructurare extrajudiciară şi de pre-insolvenţă. Practici şi tendinţe internaţionale, susţinută de doamna Nicoleta Mirela Năstăsie (judecător, Tribunalul Bucureşti, Secţia a-VII-a Civilă), şi au continuat cu intervenţia doamnei Nicoleta Ţăndăreanu (judecător, Î.C.C.J., formator I.N.M.), care a ţinut o prelegere cu titlul Măsura preventivă a interdicţiei iniţierii sau a suspendării procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice – Incidenţa în procedura insolvenţei. Ultimele teme ale primului panel au fost cea susţinută de Stan Tîrnoveanu (practician în insolvenţă, prim-vicepreşedinte U.N.P.I.R.) – Analiza unor hotărâri ale ICCJ și Curții Constituţionale cu privire la efectele civile ale sechestrului asiguratoriu în cadrul procedurii insolvenței, respectiv respectarea principiului unicității procedurii și evitarea procedurilor paralele, şi cea a doamnei Cristina Ienciu (practician în insolvenţă) – Despre echilibru în gestionarea datelor cu caracter personal în procedura de insolvenţă.

Partea a doua a conferinţei a fost moderată de doamna jud. dr. Marcela Comşa (Curtea de Apel Braşov) şi i-a avut în componenţă pe doamnele Andreea Deli Diaconescu (practician în insolvenţă), Carmen Sanda (practician în insolvenţă), şi pe domnii prof. univ. dr. Augustin Fuerea, Cristian Răvăşilă (practician în insolvenţă) şi Corneliu Muşat (practician în insolvenţă). Între temele abordate amintim Evoluţia legislaţiei Uniunii Europene în materia insolvenţei transfrontaliere, Probleme teoretice şi practice derivate din compatibilitatea procedurii insolvenţei cu dreptul comun. , Fundamentarea planului de reorganizare: abordări practice şi din perspectiva economică. şi Drepturile creditorilor cu ipotecă asupra creanţelor viitoare în procedura insolvenţei.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM