25 mai 2010 Conferinta Evolutii recente in jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului in materia dreptului la un proces echitabil

Picture 25 mai 2010 | 1090 accesari

Grupul Editorial Universul Juridic - Pro Universitaria - Editura Neverland  a participat ca Partener la  Conferinţa Evoluţii recente în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului în materia dreptului la un proces echitabil

Conferinta a fost organizata de Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române organizează la data de 25 mai 2010, ora 14, la sediul Academiei Române din Calea Victoriei, nr. 125, Sala de Consiliu, si a fost susţinută de Cristina Gonţa.

Cristina Gonţa este doctorand la Facultatea de Drept al Universităţii din Berna şi jurist asistent la Curtea Europeană a Dreptului Omului.

Dreptul la un proces echitabil, garantat prin articolul 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, asigură respectarea tuturor drepturilor enumerate în convenţie. Din acest motiv, articolul 6 a generat pe parcursul anilor o jurisprudenţă bogată şi interesantă care a extins aplicabilitatea garanţiilor dreptului la un proces echitabil, oferind un conţinut nou sau diferit acestor garanţii.
   
Fără  a-şi fi propus o prezentare exhaustivă a jurisprudenţei CEDO referitoare la articolul 6 din convenţie, această conferinţă a avut ca scop descrierea unor evoluţii importante, printre altele, referitoare la aplicarea acestei prevederi, la garanţiile oferite în cadrul procesului penal şi la divergenţa de jurisprudenţă.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM