1215087016mtG7b.jpg

Cod: 166

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2008

Colectia:

Pagini: 168

Disponibilitate: in stoc

Suspendarea executarii pedepsei ca forma a probatiunii in dreptul penal roman - prefata de Costica Bulai

Autor:Mitrache Cristian

Probatiunea este o institutie de drept penal cu o importanta deosebita in politica penala prin care se evita privarea de libertate a condamnatului si ruperea de mediul familial, permitandu-se reeducarea sub asistenta calificata a agentului de probatiune cu scutirea cheltuielilor de intretinere in penitenciar.

Institutia probatiunii a fost analizata in pricipal cu privire la cea mai importanta aplicatie a ei in dreptul nostru penal si anume suspendarea executarii pedepsei sub cele doua forme ale sale suspendarea conditionata a executarii pedepsei si suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

Intrucat a fost adoptat un nou cod penal (Codul penal 2004), a carui intrare in vigoare a fost amanata si cu privire la care nu exista o renuntare oficiala, analiza celor doua modalitati ale suspendarii executarii pedepsei a fost facuta comparativ avand in vedere si dispozitiile noului cod penal. Au mai fost analizate si alte institutii ce sunt strans legate de institutia probatiunii, fie si prin faptul ca Serviciul de probatiune este competent sa indeplineasca anumite activitati in legatura cu acestea.

 

Despre autor

Picture

Mitrache Cristian

A absolvit cursurile de licenta in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti intre anii 1988-1992. In anul 1998 a absovit cursurile departamentului pentru pregatirea personalului...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri