Procedurile de preventie a insolventei: concordatul preventiv si mandatul ad-hoc. Reorganizarea judiciara, Universul Juridic
1276265415w2LtU.jpg

Cod: 3541

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2010

Colectia:

Pagini: 338

Disponibilitate: in stoc

Procedurile de preventie a insolventei: concordatul preventiv si mandatul ad-hoc. Reorganizarea judiciara

Autor:Otilia Doina Milu
Autor:Stefan Dumitru
Autor:Simona Maria Milos
Autor:Stanescu Arin Octav

Aceasta lucrare, realizata de un grup de avocati si economisti, cu totii practicieni in insolventa, se doreste a fi un indrumar practic, atat pentru managerii intreprinderilor aflate in dificultate financiara, cat si pentru cei care actioneaza in domeniul larg al recuperarii creantelor fie ei avocati, consilieri juridici, reprezentanti ai creditorilor sau practicieni in insolventa.

Am dorit sa cream posibilitatea unei mai bune intelegeri a actelor normative noi, care reglementeaza situatia intreprinderilor aflate in dificultate, dar si a conceptiilor si principiilor cuprinse in "Ghidul pentru restructurarea extrajudiciara a obligatiilor societatilor comerciale", elaborat de expertii Bancii Mondiale dupa consultari cu reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor, ai Ministerului Justitiei, Ministerului Finantelor Publice si ai Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania.

Speram ca lucrarea va fi usor de parcurs si de inteles de catre cei carora li se adreseaza.

Probabil ca foarte curand va fi necesara o completare a acesteia cu practica judiciara in materia concordatului si cu comentarii legate de modificarile relevante, ce sunt in curs de a fi aduse Legii nr. 85/206, pe care in prezent le-am tratat ca propuneri de lege ferenda.
 
Autorii

Carti din aceeasi colectie