1423551488lfNyr.jpg

Cod: 8909

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2015

Colectia:

Pagini: 320

Disponibilitate: rezervare

Mostenirea in noul Cod civil

Autor:Negrila Daniela

Europa Unita a incetat de mult sa mai reprezinte un simplu concept, o noțiune abstracta sau un cumul de principii politice, sociale și economice.

Europa Unita a devenit un modus vivendi, o realitate care se consuma cotidian și se concretizeaza intr-o ampla paleta de relații interumane. Fara indoiala, acest ansamblu social are nevoie de o reglementare juridica unitara, care sa asigure exercitarea drepturilor și indeplinirea obligațiilor si care sa incurajeze libera circulatie, precum si libera organizare a intereselor in spatiul comun european intr-un mod la fel de simplu și avantajos ca in statul de origine.

In aceste conditii, discutam despre momentul in care si in materia succesiunilor – poate cel mai stabil loc al dreptului civil – se pune problema aplicarii unei legislatii europene unificate, care transforma chestiunile succesorale in probleme cu o deschidere vasta, orientata catre diverse state si catre un context international.

Acesta este motivul pentru care am considerat necesar ca prima editie a prezentei lucrari, ce trateaza problematica mostenirii legale, sa fie revazuta si sa suporte acele adaugiri care deriva din viitoarea si apropiata aplicare a regulamentelor europene. In acest fel, volumul cu care am inceput seria studiilor teoretice si practice ale noului Cod civil se mentine in aria a ceea ce si-a propus sa fie: un instrument util practicienilor.

Despre autor

Picture

Negrila Daniela

NEGRILĂ, Daniela Studii: Licenţiată în Drept din anul 1987 (Facultatea de Drept, Bucureşti). Activitatea: Este notar public la Biroul Notarial „Concordia”, Bucureşti; formator la...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri