1333721335xU7D2.jpg

Cod: 5752

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2012

Colectia:

Pagini: 296

Disponibilitate: in stoc

Infractiuni contra drepturilor electorale

Autor:Gorghiu Alina

Prezenta monografie, referitoare la infractiunile contra drepturilor electorale, constituie o valoroasa cercetare stiintifica in domeniul dreptului penal.

Avand numeroase particularitati, privind valorile sociale protejate, imprejurarile in care pot fi savarsite, autorii acestora si consecintele asupra evolutiilor democratice, infractiunile contra drepturilor electorale au fost examinate in mod sporadic, prin unele studii publicate in revistele de specialitate.

Cercetarea stiintifica a fost realizata prin luare in considerare a opiniilor exprimate in literatura de specialitate si a elementelor de practica judiciara, prin raportarea normelor nationale la standardele si normele europene, precum si la reglementarile altor state, fapt ce a constituit premisa unor valoroase propuneri de lege ferenda.

Completand doctrina de specialitate, prezenta monografie devine necesara si utila in activitatea didactica din invatamantul juridic superior, in practica judiciara, dar si in opera de legiferare.

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER
Judecator la Curtea Constitutionala

Despre autor

Picture

Gorghiu Alina

Alina Gorghiu (născută la 16 septembrie 1978) este avocat și om politic român. Între 1997 și 2001 a urmat cursurile Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri