151757350947KEK6.jpg

Cod: 10961

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 308

Disponibilitate: in stoc

Deontologia profesionala a juristului

Autor:Capcelea Valeriu

Deontologia profesionala a juristului este un manual destinat atat studenților facultaților de drept ale instituțiilor de invațamant superior, cat și tuturor specialiștilor din domeniul jurisprudenței. Structura manualului și tematica abordata ofera posibilitatea de a concepe atat etica, noțiunile și categoriile ei fundamentale, cat și deontologia profesionala a juristului care poate contribui, in mod substanțial, la formarea și cristalizarea unei ținute morale perfecte a specialiștilor din diverse domenii ale ocrotirii normelor de drept. Manualul reflecta schimbarile ce au intervenit in legislația din Romania și Republica Moldova odata cu elaborarea și promulgarea noilor Coduri: penal, civil, de procedura penala, de procedura civila etc.

In manual sunt redate noțiunile și categoriile fundamentale ale eticii și ale experienței morale, problemele ce țin de deontologia profesionala a juristului atat din Romania, cat și din Republica Moldova și Uniunea Europeana. Totodata, sunt analizate Codurile deontologice ale judecatorului, procurorului, avocatului, polițistului, executorului judecatoresc din ambele țari, valorile și principiile care trebuie plasate la baza activitații lor, care pot contribui, in mod substanțial, la formarea și cristalizarea la exponenții acestor profesii juridice a unei ținute morale și, totodata, a respectarii Codurilor deontologice specifice ocupației lor.

Manualul in cauza poate, de asemenea, trezi interesul unui cerc larg de cititori, in special al celor ce se intereseaza de dimensiunile morale ale personalitații și societații și de modalitațile de funcționare a moralei in societate. In el sunt expuse cele mai stringente probleme ale deontologiei profesionale a juristului in general, precum și cele ale deontologiei judiciare, in mod special.

Despre autor

Picture

Capcelea Valeriu

STUDII 2013-prezent conferenţiar universitar la catedra „Drept Public” 2008 – susţinerea tezei de doctor habilitat în filozofie „Norme sociale ca factor de stabilizare a societăţii în...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri