1499406739zECDT.jpg

Cod: 10772

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2017

Colectia:

Pagini: 472

Disponibilitate: in stoc

Concedierea individuala din motive care nu tin de persoana salariatului

Autor:Rotaru Florentina-Gabriela
Ed. coord. de:Uta Lucia

Prezenta lucrare – parte dintr-o serie dedicata contractului individual de munca și raporturilor juridice nascute din acesta intre angajator și salariat, privite in dinamica lor – cuprinde o selecție de hotarari recente ale secției specializate a Curții de Apel București, privind concedierea individuala din motive neimputabile salariatului.

Culegerea iși propune sa ofere o imagine a problemelor de drept ce se pot ivi la incetarea contractului individual de munca din inițiativa angajatorului, care trebuie sa se mențina pe o piața concurențiala, fiind constrans de realitațile economice sa iși evalueze permanent performanțele și sa regandeasca, in consecința, modul de organizare a activitații, pentru optimizarea rezultatelor.

Urmand etapele procedurii concedierii, reglementate strict de legislația muncii, lucrarea evidențiaza elementele de protecție a salariatului, privite in corelație cu libertatea angajatorului de a-și conduce afacerea și surprinde modul in care jurisprudența a incercat sa gaseasca un echilibru intre acestea.

Culegerea trateaza, deopotriva, probleme de drept substanțial și procedural, fiind destinata atat actorilor de pe piața muncii, cat și profesioniștilor implicați in procedura concedierii, indiferent daca aceasta dobandește sau nu caracter litigios.

Despre autor

Picture

Rotaru Florentina-Gabriela

Este judecător din anul 1994, iar începând cu anul 2004 ocupă funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri