14242485822id3r.jpg

Cod: 8817

ISBN: 978-606-673-173-7

Editura:

Data aparitiei: 2015

Colectia:

Pagini: 752

Disponibilitate: rezervare

Codul organizarii judiciare 2015

Autor:

Ingrijita de prof. univ. dr., judecator Dan Lupascu, lucrarea Codul organizarii judiciare include:
● 52 acte normative esentiale: L. nr. 303/2004, L. nr. 304/2004, L. nr. 317/2004, L. nr. 508/2004, O.U.G. nr. 43/2002, L. nr. 567/2004 s.a.
● Hotarari de principiu ale CSM
● Jurisprudenta disciplinara

Prezenta culegere ofera, in premiera, o vedere de ansamblu asupra Organizarii judiciare actuale, facilitand accesul utilizatorului prin desisul normelor pertinente, avand drept obiectiv cautarea si sistematizarea reglementarilor adecvate, pentru a da, in masura in care este posibil, un raspuns corect la orice problema de natura juridica sau organizatorica de rezolvat.

In acelasi timp, este un punct de plecare foarte util pentru a dezvalui in ansamblu neajunsurile normative care stau la baza disfunctiilor sistemului, incepand cu neconcordantele nocive in raport cu Noile Coduri de procedura pana la reglementarile care, astazi, impiedica un bun si eficient management al tuturor resurselor sistemului in conditiile sale obiective de netrecut. Bineinteles, Noile Coduri de procedura ridica si probleme care, din cauza restrangerii de resurse, vor fi rezolvate numai prin adaptarea acestor Coduri la aceste conditii.

Cartea de fata ar trebui sa incurajeze intocmirea unui master plan adevarat pentru o justitie romana performanta, pe acelasi nivel cu sistemele asezate ale altor state din Uniunea Europeana. Ce trebuie acum este un lucru integral bine refacut. Este posibil si fezabil. Sistemul judiciar roman nu duce lipsa de oameni care asteapta si care vor sustine din inima o astfel de initiativa.

In sfarsit, nu trebuie sa neglijam faptul ca aceasta carte include si unele hotarari de principiu ale CSM-ului, precum si jurisprudenta in domeniul dreptului disciplinar pertinent, desigur util a fi cunoscute. In acelasi timp insa, accentuam cat se poate de clar faptul ca dreptul disciplinar nu trebuie confundat cu un dispozitiv de management pentru organizarea judiciara.

Dr. iur. DIETER SCHLAFEN

PRO LEGE – O colecție necesara oricarui jurist:

reuneste intre copertele fiecarei culegeri informatii esentiale si extinse din domeniul abordat, inlesnind astfel utilizatorului activitatea de informare si de cercetare, reducand semnificativ si eficient timpul dedicat acesteia;

prezinta pachete de acte normative consolidate, atent selectate in vederea acoperirii domeniului vizat, imbogatite cu note si referinte utile, structurate si evidentiate profesionist si menite a facilita intelegerea vointei si a intentiilor legiuitorului (prin semnalarea si/sau prin prezentarea unor corelatii ori a unor spete relevante, in unele cazuri prin oferirea unor lamuriri punctuale etc.);

seria PREMIUM din cadrul colectiei PRO LEGE este tiparita pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica si practica, beneficiaza de grafica si de cromatica speciale (in vederea unui plus de evidentiere a informatiilor-cheie), incluzand totodata un vast material informativ suplimentar;

fiecare culegere in parte constituie, practic, un instrument juridic complex, indispensabil activitatii de zi cu zi in cadrul domeniului caruia ii este dedicata si pe care il reprezinta, organizand unitar informatiile necesare unei bune cunoasteri a domeniului respectiv.


COORDONAREA GENERALA a Colecției PRO LEGE este asigurata de consilier juridic Oliviu Craznic.
Așteptam sugestiile și propunerile dvs pe adresa prolege [at] universuljuridic.ro

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum