1550597687GALQRH.png

Cod: 11709

ISBN: 978-606-39-0418-9

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 776

Disponibilitate: in stoc

Codul de procedura civila 2019. Jurisprudenta. Sinteze

Autor:

Codul de procedura civila 2019. Jurisprudenta. Sinteze reprezinta continuarea unui proiect inceput in 2016.
Astfel, in fiecare an, oferim practicianului, studentului sau oricarei persoane interesate de procedura civila un instrument de lucru util, pe care sa il poata avea la indemana pentru informatii de baza actualizate, esentiale in aplicarea dreptului procesual civil.

Mai precis, sub fiecare articol al Codului, cel interesat va gasi:
– legislatie conexa;
– taxa de timbru aferenta (unde este cazul);
– extrase relevante din motivarea deciziilor Curtii Constitutionale;
– extrase din deciziile pronuntate de Instanta Suprema in RIL si HP;
– extrase din cele mai relevante decizii de speta ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie;
– extrase din hotararile Curtii Europene a Drepturilor Omului;
– extrase din minute sau alte solutii de unificare a practicii judiciare.

In aceasta editie am prezentat atat in text, cat și la final, in partea de sinteze, modificarile importante aduse sistemului procesual prin Legea nr. 310/2018 și modificarile procedurale in materia contenciosului administrativ aduse prin Legea nr. 212/2018.
De asemenea, am facut mențiune sub fiecare articol ori de cate ori modificarea legislativa a reprezentat transpunerea unor decizii de admitere ale Curții Constituționale ori a unor decizii de interpretare obligatorii (RIL sau HP) ale Inaltei Curți de Casație și Justiție.

Ne propunem ca an de an sau oricand va fi nevoie sa actualizam informatiile din carte, astfel incat aceasta sa contina minimul necesar oricarei persoane intr-o sala de judecata sau pentru dezlegarea rapida a problemelor ridicate de diverse intrebari.

Conf. dr. Mircea Ursuta
Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea
Avocat, Baroul Bihor
Membru al Comisiei de elaborare
a Proiectului Legii pentru punerea in aplicare a NCPCPRO LEGE – O colecție necesara oricarui jurist:

reuneste intre copertele fiecarei culegeri informatii esentiale si extinse din domeniul abordat, inlesnind astfel utilizatorului activitatea de informare si de cercetare, reducand semnificativ si eficient timpul dedicat acesteia
prezinta pachete de acte normative consolidate, atent selectate in vederea acoperirii domeniului vizat, imbogatite cu note si referinte utile, structurate si evidentiate profesionist si menite a facilita intelegerea vointei si a intentiilor legiuitorului (prin semnalarea si/sau prin prezentarea unor corelatii ori a unor spete relevante, in unele cazuri prin oferirea unor lamuriri punctuale etc.);

seria PREMIUM din cadrul colectiei PRO LEGE este tiparita pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica si practica, beneficiaza de grafica si de cromatica speciale (in vederea unui plus de evidentiere a informatiilor-cheie), incluzand totodata un vast material informativ suplimentar;

fiecare culegere in parte constituie, practic, un instrument juridic complex, indispensabil activitatii de zi cu zi in cadrul domeniului caruia ii este dedicata si pe care il reprezinta, organizand unitar informatiile necesare unei bune cunoasteri a domeniului respectiv.


COORDONAREA GENERALA a Colecției PRO LEGE este asigurata de consilier juridic Oliviu Craznic.
Așteptam sugestiile și propunerile dvs pe adresa prolege [at] universuljuridic.ro

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri