1584015719E9EHA7.png

Cod: 11658

ISBN: 1584-889201903

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 175

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de executare silita nr. 3/2019

Autor:

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul XVI de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

 

Numarul 3 este structurat astfel:

1. Doctrina – cuprinde articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu:

Arina Dragodan − Aspecte privind reglementarea recenta in Romania a medierii fiscale in procedura executarii silite. Similitudini cu executorul judecatoresc mediator. O analiza de drept comparat a instituției mediatorului fiscal

Radu-Mihai Necula − Compatibilitatea modificarilor aduse Codului de procedura civila prin Legea nr. 310/2018 in ceea ce priveste contestatia la executare, cu jurisprudenta CJUE in materia clauzelor abuzive cuprinse in contractele de credit

Roxana Stanciu − Depunerea cu afectațiune speciala – cateva probleme practice

George-Alexandru Lazar − Dificultati practice in cazul mai multor urmariri asupra aceluiasi debitor − limitele urmaririi

Cristian Tanasa, Raluca Panduru − Executarea silita a hotararilor pronunțate in apel 

Paul Pop − Efectul implinirii prescripției dreptului de a obține executarea silita

Maria Nitu − Importanța procesului de negociere in medierea conflictelor

  

2. Recursuri in interesul legii – aduce la cunostinta celor interesati deciziile obligatorii pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu incidenta asupra domeniului executarii silite, insotite de note sau comentarii.

  

3. Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniului executarii silite.

 

4. Practica judiciara – cuprinde spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de comentarii sau note.

 

Revista romana de executare silita nr. 3/2019 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri