15246514185EXRHX.jpg

Cod: 11196

ISBN: 978-606-39-0281-9

Editura:

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 220

Disponibilitate: rezervare

Puterea judecatoreasca. Precedent si perspectiva

Autor:

Lucrarea ,,Puterea judecatoreasca – precedent și perspectiva”, semnata de dr. Alexandrina Camelia Tomuș, iși propune sa analizeze o componenta esențiala a puterilor statale, respectiv puterea care infaptuiește justiția, un loc aparte in conținutul lucrarii fiind acordat stabilirii locului puterii judecatorești in cadrul autoritații judecatorești. Lucrarea plaseaza in timp si spatiu puterea judecatoreasca in sistemul constitutional romanesc, prezentand, intr-o maniera exhaustiva, teoretica si practica, institutiile prin care aceasta capata expresie constitutionala si legala. Lucrarea urmareste sa identifice consecintele si implicatiile imediate sau de lunga durata prin care ,,puterea judecatoreasca” regleaza societatea, in general, si relatiile sociale ale indivizilor, in sens restrans.

Autoarea acorda o atenție distincta principiilor care stau la baza puterii judecatorești, reformei in justiție, abordandu-se procesul de raționalizare a distribuției competențelor instanțelor judecatorești și a parchetelor de pe langa acestea. O atenție deosebita se acorda contribuției Curții Constituționale a Romaniei privind integrarea prevederilor dreptului european in dreptul intern, subliniindu-se competența acesteia de a controla constituționalitatea legilor, a inițiativelor de revizuire a Constituției, a tratatelor sau a altor acorduri internaționale, a regulamentelor parlamentare și ordonanțelor Guvernului.

Lucrarea de fața este utila unei game extinse de persoane interesate de justiție, de funcționalitatea acesteia și de apararea drepturilor și libertaților individuale ale persoanei.

Puterea judecatoreasca. Precedent si perspectiva - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum