1332347086cJ1HH.jpg

Cod: 5705

ISBN: 978-973-127-750-9

Editura:

Data aparitiei: 2012

Colectia:

Pagini: 210

Disponibilitate: rezervare

Lexicon juridic latin-roman

Autor:

Lucrarea Lexicon juridic latin-roman are o parte introductiva intitulata Termeni fundamentali in dreptul roman si partea de continut propriu-zisa intitulata Maxime, principii si expresii din dreptul roman, fiecare prezentand textul original in limba latina - in ordinea alfabetica -, si traducerea acestuia in limba romana.

Rodul unei colaborari dintre doi colegi - cadre didactice la Univer­sitatea de Vest din Timisoara - unul jurist (prof. univ. dr. Radu I. Motica) la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative si unul latinist (prof. univ. dr. Dan Negrescu) la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie, Lexiconul juridic latin-roman este o lucrare in care autorii au incercat, pe de o parte, sa nu deformeze intelesul (de cele mai multe ori juridic) textelor latine, iar, pe de alta parte, sa nu abdice de la regulile lexicale si gramaticale ale unei traduceri autentice. Din acest "compromis" s-ar putea ca latinistii sa-i acuze pe autori ca nu au facut o traducere "ad litteram" a textelor, iar juristii sa-i acuze tocmai ca au neglijat continutul juridic al textelor. De asemenea, cu ocazia traducerii textelor s-a renuntat la termenii arhaici si depasiti din limba romana care au fost inlocuiti cu termeni actuali - problema deja transata si de catre alti autori.

Tocmai din aceste motive, consideram ca unele neajunsuri sunt inerente unui asemenea demers, astfel incat, in masura in care le vom constata, sau ne vor fi aduse la cunostinta de catre cititori avizati, vom incerca sa le corectam intr-o viitoare editie.

Lexicon juridic latin-roman - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri