1456912719IQQtP.jpg

Cod: 9625

ISBN: 978-606-673-798-2

Editura:

Data aparitiei: 2016

Colectia:

Pagini: 270

Disponibilitate: rezervare

Dreptul Uniunii Europene privind afacerile

Autor:

Cartea Dreptul Uniunii Europene privind afacerile in materia afacerilor, deopotriva specialisti, cat si nespecialisti in aceasta materie.

Specialistii – juristi, dar si practicieni si teoreticieni ai celorlalte ramuri de drept – vor gasi interpretari ale legislatiei si practicii judiciare, fie ea consacrata, fie recenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in materia despre care vorbim. Nespecialistii – simplii cetateni, organismele neguvernamentale de protectia consumatorilor, mediului etc. – vor gasi noi modalitati, recunoscute de Curtea de la Luxemburg, prin care sa-si valorifice drepturile recunoscute de tratatele de baza ale Uniunii Europene. Deoarece unele dintre hotararile Curtii de Justitie a Uniunii Europene au rol creator, interesul vizeaza, cu deosebire, cetatenii Uniunii Europene. Insa si cetatenii neeuropeni pot gasi o sursa de inspiratie in hotararile Curtii de la Luxemburg, deoarece aceasta pune un accent deosebit pe principiile dreptului Uniunii Europene: principiul liberei circulatii a persoanelor, bunurilor, serviciilor, capitalurilor, principiul nediscriminarii, principiile precautiei, „poluatorul plateste”, efectivitatii in dreptul mediului etc.

Dar, si unii si ceilalti – specialisti si nespecialisti – trebuie sa vada in aceasta carte o pledoarie pentru cunoasterea si exercitarea drepturilor conferite de legislatia Uniunii Europene si confirmate de jurisprudenta Curtii de la Luxemburg.

Dreptul Uniunii Europene privind afacerile - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri