15256243424SKHZA.jpg

Cod: 11194

ISBN: 978-606-39-0291-8

Editura:

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 272

Disponibilitate: rezervare

Drept constitutional si institutii politice. Volumul II

Autor:

In al doilea volum al lucrarii Drept constituțional si instituții politice sunt examinate din perspectiva evoluției istorice primele acte constituționale ale statului roman si prezentate Constituțiile Romaniei adoptate in perioada 1866-1991.

In continuare, sunt analizate caracterele statului roman si raportul dintre dreptul intern si dreptul internațional, doua ordini de drept distincte. In capitolele urmatoare sunt tratate rolul, organizarea, funcționarea si atribuțiile principalelor autoritaților publice consacrate in legea fundamentala – Parlamentul Romaniei, Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, Autoritatea judecatoreasca, precum si Curtea Constituționala a Romaniei, fiind analizate si actele emise de aceste autoritați. Ultimul capitol al lucrarii se refera la partidele politice, la sisteme de partide si la alte forme de asociere – organizațiile sindicale sau grupurile de presiune.

La elaborarea lucrarii s-au avut in vedere, pe langa doctrina si literatura de specialitate, ultimele modificari legislative si jurisprudența constituționala.

Drept constitutional si institutii politice. Volumul II - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri