1298650706hQiq8.jpg

Cod: 4464

ISBN: 9789731277479

Editura:

Data aparitiei: 2011

Colectia:

Pagini: 354

Disponibilitate: rezervare

Investigarea criminalistica a infractiunilor privind operele de arta si artefactele arheologice

Autor:

Cartea indeamna pe jurist - obisnuit cu dramele sociale si umane de care ia cunostinta cotidian - sa zaboveasca asupra unor aspecte infractionale mai putin vizibile si in mod obisnuit trecute cu vederea, care conduc, adeseori, la iremediabila pierdere a unor creatii inestimabile, parte integranta a mostenirii culturale a umanitatii.

Meritul principal al cartii este acela ca reuseste, pentru prima data in Romania, sa propuna un set de norme de investigatie penala pentru infractiunile din domeniul patrimoniului cultural. Fundamentul stiintific al cartii il constituie bogata informatie interdisciplinara, caracterizata de acuratete, specifica  atat domeniilor istoriei, muzeologiei si arheologiei, cat si domeniului stiintelor fundamentale si stiintelor juridice.

Autoarea si-a propus sa ofere specialistilor din domeniul juridic si celor din domeniul patrimoniului cultural, un model de colaborare pentru aflarea adevarului, bazat pe intrebari si raspunsuri care vin, in egala masura, din cele doua domenii.

Lectura este extrem de atractiva si pentru marele public, al carui interes pentru operele de arta si artefactele arheologice, precum si pentru investigatia criminalistica in aspectele ei mai putin cunoscute, este generat de spectaculozitatea respectivelor obiecte si a valorii lor materiale exceptionale.

Investigarea criminalistica a infractiunilor privind operele de arta si artefactele arheologice - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri