SMART LAW CONFERENCES - Codul administrativ. Dezbateri, soluții, provocări

Picture 25 septembrie 2019 | 62 accesari

Miercuri, 25 septembrie 2019, începând cu ora 09,00, Institutul de cercetări administrative ,,Paul Negulescu”, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti și Editura Universul Juridic organizează SMART LAW CONFERENCES – Codul administrativ. Dezbateri, soluții, provocări. Conferința va avea loc în Sala Stoicescu, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București.

Organizatorul științific al conferinței este prof. univ. dr., av. Verginia Vedinaș.

Moderarea conferinței va fi realizată de către prof. univ. dr., av. Dana Tofan, prof. univ. dr., av. Anton Trăilescu și prof. univ. dr., av. Verginia Vedinaș

Vorbitorii și temele acestora (în curs de actualizare):

Conf. univ. dr. Victor Alistar, Scoala națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Administrație Publică, membru CSM, președinte Transparency International;

Conf. univ. dr., av. Cristian Clipa, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara

Prof. univ. dr. Dacian Dragoș, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Codificarea administrativă: mituri și realități într-o perspectivă comparatistă”

Dr. Eugenia Marin – fost judecător la ÎCCJ, Secția de contencios administrativ și fiscal (2006-2018)– ,, Schimbări ale regimului incompatibilităților și al conflictului de interese prin intrarea în vigoare a Codului Administrativ?”

Lect. univ. dr., av. Dan Constantin Mâță, Facultatea de Drept, Universitatea „A.I. Cuza” din Iași – „Controlor și îndrumător. Considerații privind reglementarea atribuțiilor prefectului în Codul administrativ”

Conf. univ. dr., av. Ovidiu Podaru, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Despre provocările juridice ale limbajului în Codul administrativ”

Prof. univ. dr., av. Dana Tofan, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Prof. univ. dr., av. Verginia Vedinaș, Facultatea de Drept, Universitatea din București; președinte al Institutului de Știinte administrative „Paul Negulescu”

Ioan Vida, cadru didactic asociat, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, președintele Curții Constituționale a României (2004-2010)–„Reglementarea autonomiei locale în Codul administrativ”.

În cadrul conferinței va avea loc evenimentul de lansare a lucrării „Codul administrativ adnotat: explicații, implicații, aplicații” - autor: prof. univ. dr., av. Verginia Vedinaș

Acreditare INPPA



Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.



Taxa de participare este de 300 de lei + TVA  și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauza de cafea;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni;

– Un exemplar din lucrarea „Codul administrativ adnotat: explicatii, implicații, aplicații” – autor: prof. univ. dr., av. Verginia Vedinaș.

* Participanților la conferință le este oferit accesul la înregistrarea video la un preț preferințial de 100 de lei + TVA.

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

Pentru inscrieri: https://www.universuljuridic.ro/smart-law-conferences-codul-administrativ-dezbateri-solutii-provocari/#formular

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM