Sesiune de comemorare "Centenar Titu Maiorescu. 100 de ani de la trecerea in eternitate a fondatorului culturii romanesti moderne"

Picture 09 noiembrie 2017 | 211 accesari

Joi, 9 noiembrie 2017, Universitatea "Titu Maiorescu" din București comemorează un secol de la trecerea în neființă a ilustrului cărturar care dă numele instituției de învățământ superior.


Sesiunea de comemorare "Centenar Titu Maiorescu. 100 de ani de la trecerea în eternitate a fondatorului culturii românești moderne" are loc, cu începrere de la ora 10:00, în Aula Magna. Evenimentul este organizat de Universitatea "Titu Maiorescu" în parteneriat cu Academia Română, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, Comisia Națională a României pentru U.N.E.S.C.O., Academia Oamenilor de Știință din România și Editura Universul Juridic.


"A purta numele unei ilustre personalităţi precum Titu Maiorescu reprezintă, pentru Universitatea noastră, o mare onoare şi o mare bucurie. Numele acesta constituie pentru noi un adevărat titlu de nobleţe culturală şi spirituală. Dar mai semnifică ceva: o mare obligaţie morală, o imensă responsabilitate academică. Altfel spus, trebuie să fim demni de numele nostru, să fim, în permanenţă, la înălţime, la nivelul altitudinii sale spirituale. Este o provocare frumoasă, căreia ne străduim să-i dăm curs, prin tot ceea ce facem în planul educaţiei şi al cercetării, prin efortul nostru de a ne situa şi de a ne menţine între universităţile de valoare ale ţării", a declarat în comunicat rectorul Universităţii Titu Maiorescu, doamna prof. univ. dr. Smaranda Angheni.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM