Oportunități de finanțare pentru Private Equity în România

Picture 04 aprilie 2019 | 1017 accesari

Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic organizează conferința Oportunități de finanțare pentru Private Equity în România,Ediția I, 4 aprilie 2019.

Conferința are loc în Aula Carol I, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București.

Prezentare:

Finanțarea de tip private equity este o formă alternativă de finanțare a companiilor, pe lângă metodele clasice de finanțare (împrumut bancar sau obligatar), care se face contra unei părți din capitalul social al companiei. Această finanțare este realizată de investitori ce au interes în companie. Câștigul realizat de acești investitori este reprezentat de dividendele pe care le încasează și sumele de bani ce le revin prin vânzarea pachetelor deținute la prețuri mai mari decât prețul de achiziție. Acest ecart între cele două valori (prețul de achiziție și prețul de vânzare) se datorează implicării active a investitorilor în activitatea firmei, ducând la sporirea valorii acesteia și implicit a prețului acțiunilor.

În decursul unui an, o firmă de investiții primește mii de planuri de afaceri. Mai puțin de 10% dintre acestea trec de etapa preliminară de analiză și li se face procesul de due diligence. Dintre acestea, mai puțin de 10% primesc finanțare.

Momentul prielnic pentru firmele de private equity din Europa Centrală ar trebui să se mențină, potrivit celui mai recent sondaj Deloitte Private Equity Confidence.

Dacă ne uităm la ultimul an și jumătate, o treime din tranzacțiile realizate în țara noastră au avut drept actor un fond de investiții. Acesta este un bun indicator al atractivității României și a poziției sale bune pe această piață.

Cu o serie de tranzacții majore implicând fonduri de investiții în ultimele 18 luni, este de așteptat ca România să continue să fie un teritoriu interesant pentru investitorii financiari.

Achiziția de către Vitruvian Partner a pachetului minoritar în cadrul BitDefender de la Axxess Capital, vânzarea de către Enterprise Investors a Profi către Mid Europa, achiziția de către Revetas a Hotelului Radisson sau exitul Oresa din cadrul Fabryo sunt expresia activității de private equity intense pe plan local din ultimele 18 luni. Totodată este de așteptat ca J.C. Flowers să continue se extindă în România după achiziția unei bănci.

Investitorii locali cultivă multe din afacerile cu capital privat mature, pe când investitorii străini– financiari sau comerciali– se uită în regiune la afacerile cu un istoric pe piață. Interesul lor este dovada succesului afacerilor care s-au dezvoltat până la stadiul de lideri de piață, companii globale, multe dintre ele aflate sub umbrela unor fonduri de investiții regionale.

Conferința cu tema Oportunități de finanțare pentru Private Equity în România își propune să promoveze în rândul companiilor cu capital românesc avantajele pe care le oferă fondurile de private equity. Vom afla care sunt cele mai active fonduri de private equity, ce capital au acestea pentru achiziții locale în perioada următoare și care sunt cele mai atractive sectoare economice pentru tranzacții.

Totodată, vom prezenta care sunt obstacolele birocratice și legislative pentru fondurile de private equity.

Vorbitori

Paula Pîrvănescu, Secretar de Stat, InvestRomania
Elena Apostolescu, Director General, CMF Consulting
Mircea Căpățînă, Cofondator, Smart Bill
Reprezentant fond de private equity
Reprezentant companie din Big4

Teme de discuție:

Piața de private equity în România
Sursele de finanțare ale operațiunilor de private equity
Evaluarea în tranzacții realizate de fondurile de private equity
Factorii geopolitici care pot influența activitățile investiționale
Strategiile de exit ale fondurilor de private equity
Obstacole birocratice și legislative pentru fondurile de private equity

Audiență:

Directori generali, directori finaciari / economici, directori de marketing din companii, evaluatori, avocați, consultanți fiscali, asociații patronale și asociații profesionale, mass-media


Agenda:

09:00 – 09:30: Înregistrarea participanților și welcome coffee
09:30 – 12:30: Dezbateri
12:30 – 13:30: Business lunch & networking

Contact:

Mircea Fica, Editor, Publicațiile Legal Magazin: 0732.903.216, mircea.fica@universuljuridic.ro
Roxana Biga, Project Manager, 0743.292.252, roxana.biga@universuljuridic.ro

Taxa de participare este de 300 lei (TVA inclus) și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului
– Participarea la pauzele de cafea și la prânz
– Documentația oficială a evenimentului

Pentru inscriere la aceasta conferinta: https://www.universuljuridic.ro/smart-law-conferences-oportunitati-de-finantare-pentru-private-equity-in-romania/#formular

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM