Invitatie la decernarea Premiilor Revistei Romane de Drept Privat pe anul 2016

Picture 06 decembrie 2017 | 375 accesari

Miercuri, 6 decembrie, începând cu ora 16:00, sala "Constantin Stoicescu" a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti va găzdui Festivitatea de decernare a Premiilor Revistei Române de Drept Privat pe anul 2016.


Evenimentul este organizat de Editura Universul Juridic şi Revista Română de Drept Privat, cu sprijinul Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti şi a Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România.


Se vor decerna următoarele premii:


- Premiul "Matei B. Cantacuzino" se va acorda în colaborare cu Uniunea Naţională a Barourilor din România unei personalităţi de marcă din domeniul dreptului privat, pentru întreaga activitate în domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA.


- Premiul "Henri Capitant" – pentru cea mai bună teză sau monografie juridică a anului pe teme de drept privat – acordat în colaborare cu Asociaţia "Henri Capitant" – România şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România.


Nominalizările sunt:
o Paul Pop, Sancțiuni procedurale în procesul civil, Editura Universul Juridic, 2016;
o Alin Speriusi-Vlad, Apelul în procesul civil, Editura Universul Juridic, 2016;
o Arcadia Hinescu, Fuziunea societăților, Editura Hamangiu, 2016;
o Oana Cristina Niemesch, Faptul juridic licit, Editura Hamangiu, 2016;
o Filip Pavel, Nulitatea actului juridic civil, Editura Hamangiu, 2016.


- Se va acorda Premiul "Octavian Căpăţînă" pentru cel mai original şi valoros studiu publicat în paginile revistei în cursul anului 2016, acordat de Editura Universul Juridic şi Revista Română de Drept Privat – acest premiu se va acorda pe baza voturilor membrilor Consiliului Ştiinţific – partea română.


- Premiul "Traian Ionașcu" – pentru cea mai bună carte a anului 2016 din domeniul dreptului privat – acordat în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România.


Nominalizările sunt:
o Viorel Mihai Ciobanu, Marian Nicolae (coord.), Noul Cod de procedură civilă. Comentat și adnotat (2 vol.), Editura Universul Juridic, 2013-2016;
o Sebastian Bodu, Tratat de drept societar, Editura Rosetti International, 2016;
o Marilena Uliescu (coord.), Noul Cod civil. Studii și comentarii, Editura Universul Juridic, 2016.


Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile.


Dacă doriţi să participaţi la eveniment, vă rugăm să confirmaţi prezenţa dumneavoastră la numărul de telefon 0733.674.555 sau la adresa de e-mail marketing [at] universuljuridic.ro până la data de 29 noiembrie 2017.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM