"Interferenta legilor speciale si europene cu procedura insolventei". Seminar de pregatire - UNPIR filiala Brasov

Picture 16 decembrie 2017 | 585 accesari

Aproape 300 de specialiști în drept comercial din țară, dar și din Republica Moldova și-au dat întâlnire pe 15 și 16 decembrie 2017 la Poiana Brașov, în cadrul unui eveniment de formare profesională devenit deja tradiție.

Intitulat "Interferența legilor speciale și europene cu procedura insolvenței", seminarul organizat de Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România – filiala Brașov și Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență s-a ținut în sala de conferințe N.A.T.O. a Hotelului Piatra Mare.

Cuvântul de bun venit adresat participanților seminarului a fost rostit de doamna ec. Viorica Munteanu, președinte U.N.P.I.R. filiala Brașov și membru C.N.C. "Pornind de la sigla Uniunii noastre, Pasărea Phoenix, acea pasăre mitologică care a renăscut din propria cenușă, așa și noi practicienii încercăm să ajutăm societățile în insolvență să își creeze un nou viitor. Pornind de la această idee, am organizat multe seminarii de pregătire profesională pentru a învăța cum să ne instruim, cum să putem fi utili și să facem ceva pentru economia noastră. În acest sens organizăm acest seminar la Brașov, care în mod normal era pentru membrii filialei U.N.P.I.R. Brașov. Ca tradiție, evenimentul era organizat la sfârșit de an, când făceam bilanțul activității noastre, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. A devenit o tradiție să încheiem anul la Brașov și să pornim cu noi gânduri în 2018. Pe lângă membrii filialei Brașov, participă un număr extrem de mare de practicieni, peste 280 de participanți, din 28 de filiale din țară. Avem invitați și de la Camera Auditorilor, Corpul Experților Contabili, Uniunea Notarilor și a Executorilor. De asemenea, avem reprezentanți din partea băncilor, a instituțiilor statului, a Direcției fiscale. Pot deci să spun că toți jucătorii din domeniul insolvenței sunt prezenți aici. Temele ce vor fi discutate sunt din domeniile cu care ne confruntăm toți: atât pe probleme de mediu, salariale, atât pe probleme de penal. Cred că acest seminar va fi un succes după problemele ce vor fi prezentate.", a declarat doamna ec. Viorica Munteanu.

Prima prezentare de vineri a revenit doamnei judecător Marcela Comșa, reprezentanta Curții de Apel Brașov la acest eveniment, care a discutat împreună cu practicienii despre "Regulamentul U.E. privind procedurile de insolvență. Acțiuni de chemare în judecată". Imediat după, doamna avocat Anca Cristina Sîrbu, vicepreședinte U.N.P.I.R. și lector I.N.P.P.I., a susținut o comunicare cu titlul "Expertiza judiciară în procedura insolvenței".

După o scurtă pauză, timp pentru participanți de a discuta pe marginea subiectelor prezentate în prima parte, doamna ec. Viorica Munteanu, președintele filialei U.N.P.I.R., a prezentat studiul "Considerații teoretice și practice cu privire la creanțe-modalități de înscriere-efecte", iar domnul Florin Dragomir, vicepreședinte U.N.P.I.R. și lector I.N.P.P.I., a vorbit participanților la seminar despre "Impactul normelor pentru protecția mediului asupra procedurii". Ultima prezentare a primei zile a aparținut domnului avocat dr. Gliga Constantin Ioan, cadru didactic al Universității Transilvania din Brașov, pe tema "Administratorul/Lichidatorul judiciar – subiect activ al infracțiunilor de serviciu sau împotriva patrimoniului".

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, domnul Cornel Ionașcu, președinte I.S.D. U.N.P.I.R. și lector I.N.P.P.I., a susținut o comunicare despre "Desemnarea reprezentanților angajaților în procedura insolvenței. Aspecte practice de accesare a fondului de garantare pentru plata creanțelor", iar domnul judecător Adrian Remus Ghiculescu, președintele Curții de Apel Ploiești, a dezbătut împreună cu practicienii aspecte privind "Anularea actelor frauduloase din perspectiva Codului civil și a Legii nr. 85/2014 privind procedura insolvenței".

Domnul avocat Stan Tîrnoveanu, prim-vicepreședinte U.N.P.I.R. și lector I.N.P.P.I., a ținut o prelegere privid "Modificarea Codului de procedura fiscală prin introducerea art. 266 indice 3 și efectele care se pot produce asupra procedurii insolvenței", iar domnul Virgil Cornel Florea, lector I.N.P.P.I., în ultima prezentare a seminarului de formare profesională, a ales să discute cu profesioniștii prezenți la eveniment despre "Adunarea Creditorilor prezidată de practicianul în insolvență «manipulator»".

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM