Slatina, dragostea mea (II)

Picture 10 mai 2012 | 4579 accesari

Acum aproape doi ani mi-am pus mai serios problema CONFERINŢELOR – mi se părea ca sosise momentul începerii acestui proiect. Totuşi, era o chestiune tangenţială cu obiectul nostru de activitate, succesul unui astfel de proiect părându-mi legat mai mult de abilităţi organizatorice, abilităţi de comunicare/promovare a evenimentului, decât de evenimentul în sine. L-am lăsat, aşadar, în aşteptare…

Între timp, mi-am definit mai clar acest concept mai ales după intrarea în vigoare a noului Cod civil. În contextul noilor reglementari este nevoie să înţelegem noile texte de lege, să facem corelaţiile necesare, să aprofundăm noile instituţii. Dacă înainte de intrarea în vigoare a noului Cod civil conferinţele în domeniul juridic erau episodice, acum, prin eforturile uniunilor profesionale, a specialiştilor, a colegilor care activează, promovează şi susţin de mulţi ani mediul juridic (şi mă refer aici, în special, la juridice.ro) conferinţele au devenit evenimente obişnuite.

La rândul nostru, în acest context, putem să ne aducem şi noi, ca editură, aportul la înţelegerea, explicarea, clarificarea aspectelor pe care noile coduri ni le relevă. Autorii noştri au făcut sau fac parte din comisiile de elaborare a noilor coduri, sunt personalităţi recunoscute în domeniul profesional sau academic în care activează şi au, prin menirea lor de cadre didactice, cercetători ştiinţifici sau specialişti, rolul de deschizători de drumuri din acest punct de vedere.

CONFERINŢELE UNIVERSUL JURIDIC reprezintă, astfel, corolarul prin care – experienţa noastră rezultată din organizările de evenimente, echipa noastră de autori, relaţionarea şi susţinerea de care ne bucurăm din partea mediului academic şi profesional – vin în întâmpinarea unei necesităţi care există în piaţă în acest moment – aceea de a aprofunda, de a dezbate şi a se înţelege mai bine noile coduri ale României.

Începem, aşadar, proiectul CONFERINŢELE UNIVERSUL JURIDIC nu oriunde, ci la Slatina. În 1997 am plecat din Slatina spre Bucureşti cu speranţe infinite, cu vise şi emoţii. Bucureştiul mă provoacă de atunci în fiecare zi, cu un ritm alert pe care oraşul ţi-l impune. Până în anul trei de facultate nu mă adaptasem încă, şi-mi făceam planuri pentru revenirea acasă urmând a îmbrăţişa profesia de avocat.

S-a amânat revenirea acasă pentru o vreme şi iată-mă în postura de a reveni, acum, nu ca avocat, ci pentru a fi alături de avocaţi. Nimic nu este întâmplător şi această revenire profesională acasă se datorează Baroului Olt. Oamenii sunt însă motorul sistemului în mai toate domeniile şi în ceea ce priveşte Slatina şi Baroul Olt, ei se numesc Mihai Bubatu, decan, şi domnul Nicolae Călin (vechiul decan). Le mulţumesc pentru încredere!

Partenerii noştri sunt INSTITUTUL DE CERCETĂRI JURIDICE, care, prin noul director – domnul avocat Mircea Duţu s-a revitalizat şi s-a redefinit, casele de avocatură MUŞAT şi ASOCIAÞII şi SĂULEANU şi ASOCIAÞII care se numără printre PARTENERII noştri tradiţionali şi care sprijină cu generozitate unele dintre proiectele dezvoltate şi implementate de noi alături de ceilalţi PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC. Le mulţumesc tuturor!

Nicolae Cîrstea



Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND, acum şi al ujmag.ro.

A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.

Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost agent de distribuţie al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.


În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum