PROMOTIE ANIVERSARA UNIVERSUL JURIDIC - 9 ANI DE LA INFIINTARE

Picture 26 martie 2010 | 2762 accesari

Aşa cum vă "ameninţam" într-unul dintre editorialele anterioare, pentru că în luna aprilie împlinim 9 ani de la înfiinţare, veţi fi beneficiarii unei promoţii aniversare. În perioada 26 martie - 4 mai 2010 veţi avea pe ujmag.ro preţuri speciale la cărţile şi revistele UNIVERSUL JURIDIC. Reducerile încep de la 20%, şi ajung până la 30% pentru membrii seniori ai ujmag.ro şi au în vedere inclusiv abonamentele la periodicele noastre, atât la revista DREPTUL, cât şi la REVISTA DE DREPTUL PROPRIETÃÞII INTELECTUALE, editată de ASDPI în colaborare cu UNIVERSUL JURIDIC începând cu anul 2010.

Pe parcursul acestei luni speciale pentru noi, seria de editoriale va încerca să vă prezinte "istoria" UNIVERSUL JURIDIC, cu punctarea momentelor speciale.

Cum a început totul? Unii dintre voi ştiu deja, dar voi povesti pentru ceilalţi în câteva cuvinte.

În octombrie 1997, la primul curs de civil, profesorul Beleiu ne-a spus că pregăteşte o ediţie nouă a cursului domniei sale şi "cu voi la stat vreau să facem după ediţia nouă". Din păcate pentru doctrina românească, domnia sa a încetat din viaţă şi, pentru că în toată ţara se lucra atunci după acest curs, ce mai rămasese pe piaţă din ediţia 1995 s-a epuizat rapid. Astfel, a apărut atunci o cerere foarte mare a acestei lucrări. La TÂRGUL GAUDEAMUS din 1997 am vizitat standul CASEI DE EDITURÃ ŞI PRESÃ "ŞANSA" SRL (ca să folosesc exact sintagma care apărea pe copertă),  iar dl Pişcoci mi-a spus că nu mai are, dar să-l sun după târg. L-am sunat şi mi-a spus că a găsit 3 exemplare pentru mine, dar m-a rugat să le verific să nu aibă pagini lipsă. Nu m-a costat nimic... Toate cele 3 exemplare au fost în regulă şi două dintre ele le-am vândut colegilor în amfiteatru cu "50.000" - preţul tipărit pe copertă. Imediat, ceilalţi colegi m-au întrebat dacă nu mai pot face rost pentru că vor şi ei… L-am sunat din nou pe dl Pişcoci, care mi-a mai găsit încă 10 exemplare printr-un depozit pe care îl avea la Chiajna… Le-am vândut imediat. Am devenit atunci agent cu acte în regula al Editurii Şansa şi pentru celelalte lucrări - "Romanul" prof. Molcuţ, "Penalul" prof. Mitrache etc. M-am extins imediat şi către alte materii şi am colaborat cu Nemira pentru Tratatele prof. Iorgovan, dar şi cu celelalte edituri.

Comercializam astfel sute de exemplare ale profesorilor atât "la stat", cât şi la facultăţile private, dar munceam 12 ore pe zi. După această experienţă, în anul 4 de facultate, în luna ianuarie am decis să înfiinţez această editură şi în luna aprilie am devenit editor cu acte în regulă.

De atunci au trecut, iată, 9 ani …

Îi mulţumesc Laurei pentru susţinerea continuă, colegilor mei - "veterani" sau nu -, şi vouă pentru că aţi fost şi sunteti alături de UNIVERSUL JURIDIC!

Ne "vedem" online săptămâna viitoare pentru alte episoade din istoria UJ-ului!

Nicolae Cîrstea

 


Nicolae Cîrstea este, alături de Laura Cîrstea, fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND, acum şi al ujmag.ro.

A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.
Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost agent de distribuţie al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.
În prezent este director general al acestor companii.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM