[CUM A FOST] Conferința Soluții pentru recuperarea bunurilor și a creanțelor, Ediția a IV-a

Picture 04 iulie 2019 | 119 accesari

Universul Juridic a organizat miercuri, 3 iulie 2019, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, ediția a IV-a a conferinței cu tema Soluții pentru recuperarea bunurilor și a creanțelor.

Nicoleta Mirela Năstasie, Judecător, Tribunalul București a abordat tema „Concordatul preventiv – mecanism de restructurare si de înlesnire a recuperării creanțelor

Valentin Iulian Mușat, Șef serviciu procedura insolvenței și contestații la executare silită, Direcția Generală Juridică din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală s-a referit la Executarea silită în lumina noilor modificări ale Legii insolvenței.

Cristina Cornaci, Director General, Avestis International a vorbit despre menținerea/denunțarea contractelor de leasing de către administratorii judiciari ai societăților insolvente. “Milităm pentru unificarea practicii judiciare în acest domeniu, cu speranța că, în viitor, judecătorii sindici să se aplece cu o deosebită atenție și asupra acestor tipuri de contracte (de leasing financiar) analizând interesele tuturor părților implicate (nu doar a debitorilor), pentru a dispune soluții legale și echitabile”, a subliniat Cristina Cornaci.

Mediul antreprenorial este polarizat, granulat și vulnerabil la factorii care pot genera starea de insolvență, a apreciat Vlad Năstase, Președinte, Asociația de Turnaround Management, filiala din România.

Suntem o comunitate globală de profesioniști, care pune în legătură companiile cu profesioniștii de înaltă clasă, cu experiență vastă și dovedită, ce lucrează cu firmele pentru a le crește valoarea, pentru menținerea capitalurilor, pentru managementul de criză și pentru a conduce la rezultate considerabil îmbunătățite, a mai spus Vlad Năstase.

Viteza de recuperare a creanțelor a ajuns la 85 de zile în rândul firmelor din România, conform celor mai recente date, din anul 2018, în scădere față de nivelul din 2017 (94 de zile), a remarcat Ionuț Fodoca, Director General Adjunct, Termene.ro. Această societate a lansat recent redBill, instrumentul care oferă transparență afacerilor și sănătate fluxului de numerar: o bază de date publică în care orice companie poate să raporteze facturile neîncasate de la clienți.

Anual, în România se înființau între 40.000 și 60.000 de companii noi, cu excepția ultimilor doi ani, când numărul acestora a depășit 90.000 de înființări/an. Acest lucru a generat atât lucruri pozitive precum creșterea cererii de bunuri, servicii și lucrări de tip business to business și implicit diversificarea portofoliului, dar în același timp si efecte negative precum creșterea numărului efectiv de clienți care nu își vor plăti datoriile la timp, cauzând o viteză crescută de recuperare a creanțelor, a menționat Ionuț Fodorca.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM