Conferinta Regionala de Insolventa – Oradea, 2018

Picture 23 martie 2018 | 1287 accesari

Vineri, 23 martie, Institutul Naţional de Pregătire a Practicienilor în Insolvenţă şi Institutul Naţional al Magistraturii, cu sprijinul Editurii Universul Juridic, au organizat prima Conferinţă Regională de Insolvenţă a anului 2018, evenimentul având loc la Hotelul Ramada din Oradea.

După o scurtă alocuţiune introductivă a doamnei Daniela Zăpodeanu, Preşedinta Filialei UNPIR Bihor, doamna Simona Maria Miloș (Președinte I.N.P.P.I., practician în insolvență) a abordat tema "Despre ipoteca mobiliară asupra veniturilor viitoare din contractele în derulare - sau cât de «corespunzătoare» poate fi «protecția» acordată creditorului garantat", urmată fiind de domnul Flavius Iancu Moțu (judecător, formator I.N.M.), care a vorbit despre "Situații speciale în tratamentul creanțelor garantate cu ipoteci mobiliare". Ultima intervenţie din cadrul primului panel i-a aparţinut doamnei jud. dr. Marcela Comșa (Curtea de Apel Brașov), tema dezbătută fiind "Închiderea procedurii insolvenţei – consideraţii teoretice şi practice".

Cea de-a doua parte a conferinţei a debutat cu lansarea carţii "Legea privind procedura insolvenţei persoanelor fizice nr. 151/2015. Legislaţie relevantă şi comentarii. Ediţia a II-a, revăzută şi adăugită", autor Marcela Comşa. În cadrul momentului domnul prof. univ. dr. Radu Bufan a rostit câteva cuvinte de apreciere la adresa cărţii şi a autoarei, care a facut o scurtă prezentare a cărţii si a motivelor care au determinat-o sa pubice o a doua ediţie a cărţii apărute în luna decembrie a anului 2015.

Conferinţa a continuat cu intervenţia domnului Stan Tîrnoveanu (prim-vicepreședinte U.N.P.I.R., practician în insolvență), care a vorbit despre "Analiza ultimelor decizii ale Î.C.C.J. și C.C. în privința sechestrului asigurător instituit în vederea acoperirii prejudiciului.", urmat fiind de doamnele Cristina Ienciu (practician în insolvență) şi Carmen Sanda (practician în insolvență), care au discutat despre "Popas în reorganizările naționale pe drumul european al redresărilor" şi despre "Fundamentarea planului de reorganizare: abordări practice și din perspectiva economică". Ultima temă a conferinţei i-a revenit domnului prof. univ. dr. Radu Bufan (membru în Consiliul științific al I.N.P.P.I.) – "Necesitatea și superioritatea Procedurii colective. Evitarea paralelismelor și suprapunerilor cu alte proceduri de recuperare gestionate de alte instituții ale statului".

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM