Conferinta nationala "Executarea silita in reglementarea Noului Cod de procedura civila"

Picture 28 septembrie 2013 | 6234 accesari

Sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 9.00, în sala de conferinţe a casei de avocatură "Muşat & Asociaţii" a avut loc conferinţa naţională "Executarea silită în reglementarea Noului Cod de procedură civilă".

Evenimentul a fost organizat de Editura Universul Juridic şi Revista Română de Executare Silită şi a fost moderat de domnul Eugen Hurubă, Directorul Revistei Române de Executare Silită.

Prima temă a zilei a fost prezentată de domnul prof. univ. dr. Ioan Leş, Facultatea de Drept "Simion Bărnuţiu" din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu - "Contestaţia la executare în reglementarea noului Cod de procedură civilă", fiind urmat de doamna conf. univ. dr. Evelina Oprina, judecător la Tribunalul Ilfov - "Incidente de procedură apărute în cursul executării silite".

După o scurtă pauză, domnul Octavian Popescu, avocat, Partner Muşat & Asociaţii a susţinut tema "Suspendarea executării silite în reglementarea noului Cod de procedură civilă", după care domnul lect. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti a vorbit despre "Aspecte procesuale cu privire la intervenţia creditorilor în cursul executării silite pornite de un alt creditor". În continuare, doamna conf. univ. dr. Andreea Tabacu, judecător la Curtea de Apel Piteşti a adus în discuţie "Cheltuielile de executare", iar domnul Bogdan Dumitrache, executor judecătoresc, membru al Comisiilor de elaborare a noului Cod civil, precum şi a legilor de punere în aplicare a noului Cod civil şi a noului Cod de procedură civilă - "Unele aspecte privind nulitatea în materia executării silite".

Ultimele teme ale zilei au revenit domnului dr. Eugen Hurubă, Directorul Revistei Române de Executare Silită, Preşedinte al Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, care a vorbit despre "Aspecte privind formalitățile premergătoare vânzării prin licitație publică a bunurilor imobile" şi domnului judecător Ioan Gârbuleţ, judecător Curtea de Apel Târgu Mureş, inspector judiciar, care a prezentat "Executarea silită directă".

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM