Conferința „Reindustrializarea României - Provocări și oportunități”

Picture 16 octombrie 2019 | 162 accesari

Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic organizează „Reindustrializarea României - Provocări și oportunități”, ediția a III-a, la data de 16 octombrie 2019.

Evenimentul va avea loc la Sala Ștefan Cerkez, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București.

Prezentare

Volumul spațiilor industriale și logistice închiriate în prima jumătate a anului a totalizat 240.700 de metri pătrați, mai mult decât dublul nivelului înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut, de aproximativ 100.800 de metri pătrați.

Bucureștiul a atras cea mai mare parte din cererea de spații industriale și logistice din țară, respectiv 43% (aproximativ 103.600 metri pătrați), acesta fiind urmat de Slatina (62.000 metri pătrați), Oradea (34.000 metri pătrați) și Timișoara, cu aproape 22.300 de metri pătrați tranzacționați.

De remarcat faptul că în primul semestru, peste jumătate din cerere (121.600 metri pătrați) a venit din partea companiilor de producție, majoritatea din domeniul automotive.

Conferința cu tema REINDUSTRIALIZAREA ROMÂNIEI - PROVOCĂRI ȘI OPORTUNITĂȚI își propune să prezinte modele de succes în procesul de reindustrializare și să fie un integrator de propuneri / sugestii / soluții privind consolidarea acestui proces.

Teme de discuție (lista este deschisă):

1. Ce tip de industrie va caracteriza economia României în viitor?

2. Cum încurajăm companiile locale și multinaționale să producă în țară o serie de echipamente pe care le importăm în prezent?

3. Parcuri industriale de succes

4. Rolul administrațiilor locale și a administrației centrale în stimularea atragerii de investitori / producători în parcurile in.dustriale

5. Sprijinirea parteneriatelor public-private în ceea ce privește cercetarea științifică în domeniul industrial

6. Sprijinirea și încurajarea parteneriatelor dintre instituțiile publice de învățământ și angajatorii privați, în scopul angajării absolvenților acestora

7. Finanțarea procesului de reindustrializare

Propuneri Vorbitori:

Paula Pîrvănescu, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat  (confirmat)

Angel Gheorghiu, Subsecretar de Stat, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (confirmat)

Alina Silaghi, Director General, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea – „Parcuri industriale – transformări și oportunități pentru viitor” 

Cristian Pârvan, Președinte, Patronatul investitorilor Autohtoni (PIAROM) – „Industria classical vs industria 4.0”

Reprezentant ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România)

Roxana Mircea, Managing Partner, REI Finance Advisors (confirmat)  – „Finanțări nerambursabile pentru industrie”

Valentin Achim, Consultant, Industrial Department, JLL România (confirmat)

Petrișor Gabriel Peiu, Coordonatorul Departamentului de Analize Economice al Fundației Universitare a Mării Negre (FUMN) - „Reindustrializarea- un proiect pentru 2020 realizat după planurile din 1980”

Audiența:

Directori generali de companii românești și multinaționale; reprezentanți ai camerelor de comerț bilaterale și ai consulatelor economice; administratori / manageri ai parcurilor industriale; reprezentanți ai consiliilor județene și ai consiliilor locale care sunt acționari în parcurile industriale din regiunile lor; consultanți fiscali; avocați; experți în fonduri europene și în ajutoare de stat; asociații patronale și profesionale; mass-media.

Agenda:

15,00-15,30: Înregistrarea participanților

15,30-18,30: Prezentări și dezbateri

Taxa de participare este de 300 de lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentatia oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

Contact:

Roxana Biga, Project Manager; 0743.292.252, roxana.biga@universuljuridic.ro

Mircea Fica, Editor, 0732.903.216, mircea.fica@universuljuridic.ro

Cristian Pavel, Director Dezvoltare, 0744.656.568, cristian.pavel@universuljuridic.ro

Pentru inscrieri: https://www.universuljuridic.ro/conferinta-reindustrializarea-romaniei-provocari-si-oportunitati/#formular* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM