Conferința „Provocări pentru industria It&C din România”

Picture 28 iunie 2019 | 60 accesari

Grupul Universul Juridic și Camera de Comerț și Industrie a Muncipiului București, cu sprijinul ANIS și ANCOM, organizează evenimentul „Provocări pentru industriile IT&C din România” în data de 28 iunie 2019, în Aula Carol I a Palatului CCIB.

Este o încercare ambițioasă de a obține, prin acest eveniment, o imagine actualizată a situației din domeniul sectoarelor software & servicii și telecomunicații din perspectiva celor mai recente prefaceri care țin de introducerea noilor tehnologii, a tranzacțiilor recente (fuziuni și achiziții), investiții, noi reglementări de ordin legislativ, fiscal și juridic.

În pofida unor predicții care anunță încetinirea creșterii economiei mondiale în 2019, presiunea exercitată de inovațiile din domeniul IT&C și de planurile asumate de marii jucători globali va determina companiile să-și continue investițiile și repoziționările organizaționale, generând o creștere globală a industriei IT de 4-6%.

Chiar dacă instabilitatea politică și fiscală a indus un oarecare pesimism în mediul de afaceri românesc, creșterea va fi continua și în acest an, susținută de exporturi. Această tendință se poate observa și din previziunile diviziei de software a Deutsche Bank cu privire la sectorul IT&C din România, care anticipează o nouă dublare a contribuţiei la PIB acestor industrii până în anul 2025, de la 6% la 12%.

Pe lângă tehnologiile devenite deja populare, Internet of Things (IoT) și Cloud Computing, vedeta anului va fi Inteligența Artificială (AI). Astfel, investiţiile Apple, Facebook, Google și Microsoft in AI (Artificial Intelligence) și ML (Machine Learning) vor avea un rol determinant in accelerarea gradului de penetrare a acestor tehnologii, în perioada următoare. Vor fi de urmărit, în acest an, primele implementări ale tehnologiei 5G și beneficiile acestora, dar și efectele numeroaselor transformări de ordin organizațional și concurențial.

Va fi dificil ca toți cei implicați în aceste domenii emergente să se concentreze pe business într-un context relativ tulbure de ordin social, economic, politic și electoral. Există provocări care țin de nevoia de a face distincție între noile tehnologii cu adevărat prioritare și benefice, de menținerea pasului cu ritmul rapid de dezvoltare, de echilibrarea riscurilor și beneficiilor Inteligenței Artificiale și de gestionarea volumelor tot mai mari de date nestructurate.

Dorim ca prin evenimentul propus, la care invităm reprezentanți de prim rang ai autorităților, administrației centrale, jucători majori de pe piața IT&C, analiști și furnizori de produse, servicii și echipamente, să conturăm un sinopsis și un roadmap de urmat pentru industriile vizate, o platformă viabilă de comunicare și networking între toți participanții legați indisolubil pe acest parcurs.

Reiterăm problemele curente, reformulăm întrebările prioritare ale momentului, căutându-le răspuns, prefigurăm, cu sprijinul lectorilor și invitaților, soluții de supraviețuire și dezvoltare.

Iată care sunt lectorii invitați și primele teme propuse:

Alexandru Petrescu – Ministrul Comunicațiilor – „Pe drumul industriei IT&C către 10% din PIB”
Sorin Grindeanu – președintele ANCOM – „Perspectivele licitației pentru frecvențele 5G; Transpunerea Codului European de Telecomunicații în România”
Gabriela Mechea – director executiv ANIS – „Performanțe și constrângeri în industria de software și servicii”
Eugen Schwab-Chesaru, Managing Director, CEE, Pierre Audoin Consultants – „Fuziuni și Achiziții de referință pe piața IT din România”
Dr. Nicolae Oacă„Așteptări pe piața de telecomunicații din România”
George Rusu – președintele Forumului pentru Inteligență Artificială și Robotică (FAIR) – „Câtă inteligență artificială există în România?”
Moderatorul evenimentului este Cristian Pavel, director de dezvoltare al Grupului Universul Juridic și redactor-șef al revistei LEGAL MAGAZIN
Formatul evenimentului este următorul:

09.15: deschidere de eveniment, welcome coffee, cuvând de bun-venit
09.15-11.30: Panel dedicat industriei telecom
11.30-12.00: Pauză de cafea, networking
12.00-14.00: Panel dedicat industriei de software și servicii
14.00: Masă de prânz

Taxa de participare la eveniment este de 300 lei (inclusiv TVA) și oferă full acces la documentele și prezentările conferinței, revista LEGAL MAGAZIN (iulie 2019), albumul foto, pauzele de cafea și prânz.

Pentru inscrieri: https://www.universuljuridic.ro/conferinta-provocari-pentru-industria-itc-din-romania/#formular

*Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare - Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.  

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

  * Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin cinci zile înaintea evenimentului. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM