Conferința „Forumul Dreptului Muncii; Cu cine modernizăm România?”, ediția a VII-a

Picture 05 noiembrie 2019 | 67 accesari

Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic organizează „Forumul Dreptului Muncii; Cu cine modernizăm România?”, ediția a VII-a.

Evenimentul va avea loc la data de 5 noiembrie 2019, fiind găzduit de Aula Carol I, Etaj 2 a Palatului Camerei de Comerț și Industrie București (Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București).

În ultimii 10 ani, populația totală a României a scăzut cu 4,8%, în timp ce resursele de muncă cu 9%, una dintre cele mai mari rate din UE, se arată în Barometrul forței de muncă realizat de PwC.

Din păcate, forța de muncă necalificată a crescut în ultimii ani. Deficitul de forță de muncă mediu calificată se va accentua în următoarea perioadă dacă nu se face ceva concret pentru dezvol­tarea învățământului profesional și a uceniciei.

Actualul Executiv a avut și are ținte foarte ambițioase pentru stimularea creării de noi locuri de muncă și pentru ca angajații să primească salarii decente și motivante, care să stopeze migrația forței de muncă în statele bogate. România a pierdut peste 3 milioane de oameni (în general forță de muncă bine calificată – medici, profesori, ingineri, maiștri, muncitori, constructori, etc.) după 1990.

Alături de reducerea birocrației și a corupției, de diminuarea fiscalității și dezvoltarea infrastructurii, flexibilizarea pieței muncii este o cerință majoră a companiilor românești și multinaționale.

În cadrul Forumului Dreptului Muncii vor fi prezentate soluţii pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor şi pentru corelarea programei școlare cu cerințele pieței (învăţământul profesional dual).

Forumul Dreptului Muncii va arăta câte litigii de muncă există în prezent pe rolul instanţelor şi cât de afectat este bugetul instituţiilor de stat, al companiilor private și de stat care au fost date în judecată de foşti angajaţi disponibilizaţi. În acest context, vom afla ce soluţii propun avocaţii pentru soluţionarea rapidă a conflictelor de muncă şi pentru diminuarea pierderilor societăților private, precum și a instituţiilor şi companiilor de stat. Totodată, vom arăta avantajele unor soluții sofware în domeniul resurselor umane. Concluziile evenimentului vor fi prezentate în revista Legal Magazin.

Audienţă

Manageri, antreprenori, directori juridici şi de resurse umane din firme private, din societăți multinaționale, din companii şi instituţii de stat, reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Inspecției Muncii, ANOFM, avocaţi, magistraţi, profesori de Dreptul Muncii, mediatori, experți în legislația muncii, ONG-uri, mass-media.

Teme de discuție

Litigii de muncă – jurisprudență, restrospectivă a ultimilor doi ani;

Codul Muncii  - factor de echilibru pe piaţa muncii;

Dinamica pieței muncii la nivelul principalelor industrii angajatoare din România;

Noi reglementări în legislația muncii – ucenicia la locul de muncă, telemunca;

Disponibilitatea și competența resurselor umane;

Perspectivele angajării de forţă de muncă în următorii ani;

Viitorul învăţământul profesional dual în România;

Soluții software în domeniul resurselor umane.

 

Propuneri vorbitori

Ligia Deca, Consilier de Stat, Departamentul Educație și Cercetare, Administrația Prezidențială

Reprezentant Ministerul Muncii și Justiției Sociale

Alma Manuela Ciornei, Judecător, secția a VIII-a, Tribunalul București

Mihail Adrian Oprescu, Inspector General de Stat, Inspecția Muncii

Mihnea Costoiu, Rector, Universitatea Politehnică București

Ion Gabriel Bratu, Președinte, Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România

Reprezentant Partener 1

Reprezentant Partener 2

Agendă:

09,00-09,30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09,30-11,30: Sesiunea I (Legislație)

11,30-12,00: Business networking coffee break

12,00-14,00: Sesiunea a II-a (HR)

14,00-15,00: Prânz de lucru, networking

Taxa de participare este de 300 de lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentația oficială a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin trei zile înaintea evenimentului. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

Pentru înscrieri: https://www.universuljuridic.ro/conferinta-forumul-dreptului-muncii-cu-cine-modernizam-romania-editia-a-vii-a/#formular

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM