CCIB. Conferinta „Solutii pentru recuperarea bunurilor si a creantelor”

Picture 16 octombrie 2018 | 146 accesari

Marți, 16 octombrie 2018, Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic organizează Conferința „Soluții pentru recuperarea bunurilor și a creanțelor”, Ediția a III-a.

Parteneri ai acestui eveniment sunt: Avestis International și Pavel, Mărgărit și Asociații.

Prezentare:

Mediul de afaceri este profund afectat de ritmul lent în care se recuperează creanțele celor care nu-și onorează contractele. Ingeniozitatea de care dau dovadă debitorii pentru a nu plăti creanțele este uriașă. Există o mulțime de cazuri în care datornici ai băncilor sau societăților de leasing ascund bunurile sau le înstrăinează cu rea-credință pentru a nu putea fi recuperate.

Timpul de soluţionare a unui litigiu în instanță este foarte lung, chiar şi în cauzele cu nivel minim de dificultate, fiind nevoie de cel puţin 6 luni pentru finalizare. Mai mult, nu există practici unitare ale instanțelor.

În următorii ani este foarte posibil să vedem o îngreunare a procesului de recuperare a creanțelor, având în vedere recentele modificări ale legislației insolvenței, creșterea inflației și climatul social și politic tot mai turbulent.

În cadrul evenimentului vom vedea care sunt principalele obstacole ale procesului de recuperare a creanțelor în procedurile de insolvență. Organizatorii își propun ca la evenimentul din 16 octombrie 2018 să se identifice soluții eficiente la problemele juridice ivite în procesul de recuperare a creanțelor. Totodată, vor fi făcute o serie de propuneri de îmbunătățire/actualizare a legislației în domeniu.

Teme de discuție:

„Principalele obstacole ale procesului de recuperare a creanțelor în procedurile de insolvență”

„Efectele procedurii de insolvență asupra contractelor debitorului”

„Rezilierea leasingului financiar ulterior deschiderii procedurii de insolvență”

„Jurisprudență – Dosare de litigii pentru recuperarea bunurilor și a creanțelor”

„Dificultăți în procedura de executare silită”

„Limitele forței executorii a convenției de cesiune a creditului bancar”

„Deschiderea creditorilor către identificarea soluțiilor de plată”

„Rolul evaluatorului în procedura de insolvenţă”

„Evaluarea pentru insolvenţă în momentul premergător planului de reorganizare”

„Procedura falimentului societăților de asigurare/reasigurare în contextul dinamicii legislative în materie”

„Concursul eficient al organelor statului în activitatea de recuperare a creanțelor”

„Compensarea creanțelor”

Propuneri vorbitori

- Sorin Dimitriu, Președinte, Camera de Comerț și Industrie București

- Judecător, Secția a VII-a Civilă, Tribunalul București

- Cristina Cornaci, Director General, Avestis International - „Unele lacune ale Legii nr. 85/2014 referitoare la mijloacele efective ale creditorilor în susținerea intereselor proprii”

- Radu-Cătălin Pavel, Managing Partner, Pavel, Mărgărit & Associates

- Cristina Elena Stănescu, Șef Birou, Direcția Executări Silite Cazuri Speciale, ANAF - „Executarea măsurilor asiguratorii, a celor de siguranță și recuperarea prejudiciilor stabilite prin hotărâri penale definitive de la debitorii aflați în insolvență”

- Reprezentant societate profesională de insolvență

Audiență:

Directori juridici din bănci, societăți de leasing, societăți de asigurări, companii private și de stat; reprezentanți IFN-uri; specialiști în risk management; avocați; practicieni în insolvență; experți în recuperarea creanțelor; executori judecătorești

Agendă:

09.00-09.30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09.30-11.30: Sesiunea I

11.30 – 12.00: Business networking coffee break

12.00 – 14.00: Sesiunea a II-a

14.00 – 15.00: Business lunch & networking

Taxa de participare este 300 de lei + TVA și include:

- Participarea la toate sesiunile evenimentului;

- Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

- Documentația oficiala a evenimentului și acces la prezentările speakerilor;

- Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni.

Evenimentul va avea loc marți, 16 octombrie 2018, în Aula Carol I a Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București.


Pentru mai multe informatii si formular acces, accesati: https://www.universuljuridic.ro/ccib-conferinta-solutii-pentru-recuperarea-bunurilor-si-a-creantelor/

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare - Facebook, Twitter, Google+ și Instagram. Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM