30 martie 2011, Conferinta cu tema "Tipuri si forme de arbitraj", parte a masteratului Medierea conflictelor

Picture 30 martie 2011 | 2744 accesari

Miercuri, 30 martie, la Sala de conferinţe "Iorgu Iordan" a Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, a avut loc conferinţa cu tema "Tipuri şi forme de arbitraj", parte a masteratul Medierea conflictelor.
    Moderatorul conferinţei a fost domnul conf. univ. dr. Mihai Şandru, care, alături de domnul lect.univ.dr. Radu-Bogdan Bobei şi de domnul avocat Cosmin Vasile, a condus discuţia prin mai multe aspecte ale arbitrajului.
    După deschiderea discuţiilor de către domnul Mihai Şandru, cuvântul i-a revenit domnului Radu-Bogdan Bobei, care a vorbit despre clauzele de arbitraj, arbitrarea litigiilor şi a făcut o analiză a uneia dintre cele mai utilizate clauze: clauza compromisorie.
    În continuare, domnul avocat Cosmin Vasile a dat o scurtă definiţie a arbitrajului şi a explicat rolul acestuia la nivel mondial (a fost dat exemplu rolul de mediator pe care l-a avut Papa Ioan Paul al II-lea în litigiul canalului Beagle). Totodată, a făcut şi o comparaţie între arbitrajul de la noi din ţară şi cel de peste hotare şi a explicat diferenţa între mediere şi arbitraj. "Criza a obligat oamenii să găsească soluţii mai noi şi mult mai rapide. Dacă nu ar fi fost criza, medierea ar fi rămas mult în urmă" a fost concluzia trasă la sfârşitul discuţiilor, concluzie generată şi de conferinţa "Medierea, metoda alternativă modernă la justiţia clasică" desfăşurată sâmbătă, 26 martie 2011, la Palatul Parlamentului.
    În finalul conferinţei, domnul Mihai Şandru a ţinut să mulţumească celor prezenţi în sală, dar şi editurii Universul Juridic pentru sprijinul acordat.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM