15244781344K6EEP.jpg

Cod: 11210

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 292

Disponibilitate: in stoc

Teste grila pentru admiterea in magistratura si avocatura

Autori:Catalin Marin
Autori:Olariu Mihai

Editia a III-a a lucrarii Teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Drept procesual penal vine in intampinarea absolventilor facultatilor de drept care se pregatesc pentru participarea la examenele de admitere in magistratura si avocatura. Fiind ganditǎ astfel, lucrarea de fațǎ cuprinde analiza prevederilor legale procesual penale in vigoare de la 1 februarie 2014, astfel incat conținutul volumului este indispensabil tuturor juristilor si in special celor care vor lua parte la examenele de admitere si de definitivare in profesie.

Structura lucrǎrii corespunde tiparului fixat de Institutul National al Magistraturii, respectiv Institutul National pentru Pregǎtirea si Perfectionarea Avocatilor pentru tematica examenelor organizate de cǎtre cele doua institute, oferindu-vǎ posibilitatea de a vǎ testa cunostintele cu privire la materia dreptului procesual penal.

Lucrarea Teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura. Drept procesual penal cuprinde un numar de peste 1200 grile in lumina noului Cod de procedurǎ penalǎ – atat partea generalǎ, cat si partea speciala –, grile actualizate in acord cu Legile nr. 75/2016 si nr. 116/2016, precum si cu O.U.G. nr. 6/2016 si nr. 18/2016. Astfel, prezenta ediție a avut drept scop revizuirea grilelor și actualizarea acestora in funcție de ultimele modificari legislative aduse Codului de procedura penala, precum și prin deciziile Curții Constituționale, dar și suplimentarea grilelor.

In scopul de a favoriza intelegerea materiei, rǎspunsurile grilelor propuse sunt insoțite de explicatii apte sǎ evidentieze mecanismul de solutionare a acestora, in comparatie cu prevederile Codului de procedurǎ penalǎ din 1968. Analizele si explicatiile textelor de lege incidente, trimiterile legislative, doctrinare si jurisprudentiale, corespondentele si solutiile propuse de catre autori reprezinta atuuri ale lucrarii.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri