1521616648RAG5QQ.jpg

Cod: 11248

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 296

Disponibilitate: in stoc

Rolul grupului european de interes economic in activitatea de comert international

Autor:Barbieru Carmen Nicoleta

Realizata din punctul de vedere al dreptului comertului international, lucrarea a avut drept considerente pentru fundamentarea sa, pe de o parte, noul statut pe care il au participanții naționali la activitatea de comerț incepand cu 1 ianuarie 2007, din perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, și, pe de alta parte, necesitatea aprofundarii, din perspectiva teoretica și practica, a alternativelor de care dispun entitațile juridice, reglementate de legea romana, pentru a participa la activitatea de comerț in cadrul spațiului european și internațional.

Intreprinderea unei analize aprofundate a grupului european de interes economic a fost motivata și de faptul ca in Romania lucrarile care abordeaza aceasta problematica sunt prezentate secvențial și sintetic.

In lumina considerentelor invederate, grupul european de interes economic, persoana juridica romana, este tratat din perspectiva clasica a constituirii, funcționarii, modificarii și incetarii sale, precum și a legii aplicabile. Prin prezentarea in cadrul lucrarii și a principalelor forme de extindere teritoriala a activitații economice au fost evidențiate avantajele și dezavantajele grupului european de interes economic in raport cu cooperarea pe baze contractuale sau cu cea realizata prin integrarea in anumite structuri juridice.

Lucrarea se adreseaza deopotriva studenților, care vor gasi aici elementele de baza ale structurilor societare reglementate de dreptul european, profesionistilor, al caror domeniu de activitate include dreptul comercial, și participanților naționali la activitatea economica.

Despre autor

Picture

Barbieru Carmen Nicoleta

Studii: - licenţiată în drept (Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi). - doctor în drept, în domeniul dreptului comerţului internaţional (2016). Activitate...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri