1567603320XPZEAW.png

Cod: 12024

ISBN: 978-606-39-0462-2

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 368

Disponibilitate: in stoc

Procedura insolventei. Partea generala. Practica judiciara

Autor:

Lucrarea de fața, „Procedura insolventei. Partea generala. Practica judiciara”, reunește o selecție relevanta a deciziilor pronunțate la nivelul curților de apel in materia insolvenței, prin care s-au soluționat problemele controversate privind dispozițiile procedurii insolvenței, propunandu-și sa asigure o mai buna cunoaștere și aplicare a acestora.

Lucrarea este sistematizata pe patru capitole: primul cuprinde aspecte generale legate de scopul, caracterele și principiile procedurii insolventei; al doilea capitol este dedicat participantilor la procedura insolventei: instanțele judecatorești, judecatorul-sindic, creditorii, administratorul judiciar, lichidatorul judiciar, respectiv administratorul special; al treilea capitol abordeaza particularitațile privind citarea si comunicarea actelor de procedura in materia insolventei, iar ultimul capitol este dedicat caii de atac ce se exercita in aceasta procedura speciala, respectiv apelul.

Culegerea conține si decizii ale Inaltei Curți de Casație și Justiție pronunțate in soluționarea unor recursuri in interesul legii, precum și decizii pronunțate de Inalta Curte de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materia insolvenței sau cu impact in materia insolvenței.

In cuprinsul culegerii sunt redate și decizii ale Curții Constituționale pronunțate fie in legatura cu constituționalitatea unor texte din Legea nr. 85/2014, fie in legatura cu dispoziții ale Legii nr. 85/2006, modificata, vizand acele texte care au fost preluate de noua reglementare.

Culegerea este un instrument adresat, cu precadere, specialiștilor carora legea le confera un rol activ in procedura insolvenței: judecatori, avocați, administratori și lichidatori judiciari. Ea poate fi utila insa și profesioniștilor afectați de contextul economic actual și care, daca exista riscul de a fi supuși rigorilor Legii insolvenței, pot ințelege mai ușor avantajele și dezavantajele pe care le presupune aceasta procedura, fireasca, de altfel, in orice economie de piața.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri