1520493469KYSKQ2.jpg

Cod: 400810

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 580

Disponibilitate: rezervare

Piata de capial. Fundamentele juridice

Autor:Gheorghe Cristian

Piața de capital este perceputa, in primul rand, ca un concept economic, o arena in care pot fi aplicate teoriile unor discipline precum Finanțe, Investiții, Economie, Piețe financiare.

Lucrarea de fața este o pledoarie pentru apropierea și incorporarea pieței de capital in domeniul de studiu juridic. Observarea societaților ale caror acțiuni sunt tranzacționate pe o piața reglementata și studiul instrumentelor financiare, proprii pieței de capital, studiul societaților specializate, „reglementate”, captive prin restricțiile statutare (in special in privința obiectului de activitate) in interiorul pieței de capital, toate aceste obiecte de studiu nu pot sa lipseasca din cercetarea juridica.

Demersul nostru de a cuceri piața de capital pentru doctrina juridica a mers mai departe, fixand reperele pentru un domeniu special de cercetare comerciala: instrumentele financiare, locurile de tranzacționare și operațiunile de piața. Pornind de la aceste instituții juridice, Piața de capital, ca disciplina juridica, iși poate dezvalui individualitatea și originalitatea.

Despre autor

Picture

Gheorghe Cristian

Studii: Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept (1990-1994); Programul de studii aprofundate, master, Dreptul afacerilor, Universitatea din Bucureşti (1994-1995); Studii doctorale în...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie