1530963793EF3G3B.jpg

Cod: 11290

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 224

Disponibilitate: in stoc

Patrimoniul si drepturile reale principale

Autor:Andrei Dutu

Cursul de fața iși propune sa prezinte, intr-o maniera accesibila studenților in drept și nu numai, materia aferenta patrimoniului și proprietații. O atare problematica impune, in același timp, o rigoare științifica ridicata, ceruta in mod natural, de complexitatea reglementarilor și a doctrinei in materie, dar și o perspectiva multidisciplinara a problematicii, din punct de vedere juridic și din punctul de vedere al celorlalte sfere ale cunoașterii și activitații umane.

Si aceasta in condițiile in care, intr-un context mai larg, atat patrimoniul, cat și proprietatea (și expresia sa juridica, dreptul de proprietate) reprezinta expresia unui fenomen social complex, și anume aproprierea bunurilor in vederea satisfacerii unor necesitați umane. Supuse in prezent unei duble presiuni – pe de o parte, din partea tradiției juridice, pe de alta parte, din parte fenomenului globalizarii –, aceste doua instituții fundamentale oricarui sistem de conviețuire au cunoscut transformari și adaptari succesive, legislațiile actuale nefiind decat expresia sintezei unei experiențe vechi de mai bine de 2000 de ani și, in același timp, un moment restrans al unei evoluții constante și din ce in ce mai accelerate.

Din punct de vedere didactic, analiza și ințelegerea problematicii de fața impun deopotriva cunoștințe din partea introductiva a dreptului civil, ce face obiectul primului an de studiu al facultaților de drept, dar și capacitatea de a specula și anticipa concepte specifice din partea speciala a materiei, relativa la obligații și mai ales la contracte. Iar aceasta, intrucat disjungerea materiei dreptului civil in categoriile specifice domeniului academic nu se poate face decat artificial, din considerente strict didactice, instituțiile, normele și principiile dreptului civil fiind legate in mod indisolubil.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri