1423569822mBDhe.jpg

Cod: 8805

ISBN: 978-606-673-536-0

Editura:

Data aparitiei: 2015

Colectia:

Pagini: 272

Disponibilitate: in stoc

Particularitatile sistemului juridic roman

Autor:

Sistemul juridic roman s-a format si a evoluat intr-o societate care a trait o viata milenara si care in decursul a noua secole si-a impus sistemul de valori, mai cu seama sistemul juridic, in intreaga peninsula Italica si apoi in intreaga lume a Marii Mediterane, imbogatindu-l cu elemente ale popoarelor din provincii.

Prin modul sau de formare si de transformare, sistemul juridic roman reprezinta un vast teren de verificare a doctrinelor cu privire la aparitia si evolutia dreptului.

Surprinzand intr-o maniera plenara specificul sistemului juridic roman, lucrarea prezinta o certa utilitate practica, avand in vedere ca dreptul privat modern s-a format prin preluarea valorilor juridice romane in forma pura. Utilitatea practica a cunoasterii sistemului juridic roman este si mai pregnanta in zilele noastre, cand Europa se afla in pragul elaborarii unui sistem de drept care trebuie sa fie expresia unitatii dintre general si particular, dintre continuitate si discontinuitate, sinteza dintre factorul constant si factorul dinamic, dintre ideea de echitate si dreptul pozitiv.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum