1424798589eFpne.jpeg

Cod: 8995

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2015

Colectia:

Pagini: 176

Disponibilitate: in stoc

Participantii la procedura insolventei

Autor:Saracut Mihaela
Ed. coord. de:Motiu Florin
Ed. coord. de:Tandareanu Nicoleta

Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa a stabilit ca, indiferent de procedura aleasa pentru realizarea scopului legii – una dintre procedurile preventive (mandatul ad-hoc sau concordatul preventiv), procedura reorganizarii judiciare sau procedura falimentului –, regulile ii vizeaza pe participantii la procedura insolventei. Notiunea de „participant la procedura insolventei” desemneaza, pe de o parte, persoanele carora le este destinata aceasta procedura si, pe de alta parte, organele procedurii, care sunt abilitate prin lege sa o aplice.

Prezenta lucrare ii are in prim-plan pe participantii la procedura, respectiv instanta de judecata, judecatorul-sindic, administratorul special, administratorul/lichidatorul judiciar, adunarea creditorilor si comitetul creditorilor.

Cat priveste debitorul, desi acesta este un participant important la procedura insolventei, nu a constituit obiect de analiza al lucrarii, intrucat drepturile si obligatiile sale in procedura, atunci cand dreptul de administrare a fost ridicat, sunt exercitate de catre practicianul in insolventa desemnat, respectiv administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar, dupa caz, iar in ipoteza in care dreptul de administrare nu a fost ridicat, sunt exercitate de catre administratorul special, atributiile acestora fiind analizate in lucrarea de fata.

Despre autor

Picture

Saracut Mihaela

S-a născut la 19 februarie 1971, în Vişeu de Sus, jud. Maramureş. Studii: Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Drept, specializarea Drept, cursuri de zi (1991-1995); doctorand...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri