1493201201SMqqw.jpg

Cod: 400354

ISBN: 978-606-39-0020-4; 978-606-39-0003-7; 978-606-39-0009-9

Editura:

Data aparitiei: 2017

Colectia:

Pagini: 328; 356; 372

Disponibilitate: in stoc

Pachet: Drept fiscal. Drept comercial. Drepturi si libertati

Autor:

1. Drept fiscal – Jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene vine in sprijinul practicienilor cu o selectie a celor mai reprezentative decizii ale CJUE in materia dreptului fiscal.

Conform jurisprudentei stabilite a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, instantele nationale sunt obligate sa interpreteze dreptul national in conformitate cu dreptul comunitar, datorita prioritatii acestuia din urma, astfel incat prezenta lucrare este o carte ce trebuie sa se afle in biblioteca fiecarui practician.

Lucrarea ofera raspunsuri unor probleme controversate de drept fiscal, ridicate in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene, precum: armonizarea legislatiilor; principiile neutralitatii fiscale si proportionalitații; obligatia de identificare din oficiu a unei persoane impozabile in scopuri de TVA; principiul securitatii juridice; principiul protectiei increderii legitime, restituirea TVA ului persoanelor impozabile care nu sunt stabilite pe teritoriul tarii, notiunea de sediu al activitatii economice si notiunea de activitate economica.

Chestiuni precum impozitele pe cifra de afaceri; sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata; notiunea de persoana impozabila; TVA aplicat la importul autoturismelor private; reglementarile comunitare in domeniul liberei circulatii a marfurilor si al libertatii de a presta servicii, impozitele nationale pe cifra de afaceri; drepturi si taxe care nu au caracter de impozite pe cifra de afaceri; taxa cu caracter nefiscal, perceputa societatilor pentru a finanta schemele de asigurari sociale, dar si multe alte probleme de drept isi gasesc raspunsurile in prezenta lucrare.


2. Drept comercial – Jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene vine in sprijinul practicienilor cu o selectie a celor mai reprezentative decizii ale CJUE in materia dreptului comercial.

Conform jurisprudentei stabilite a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, instantele nationale sunt obligate sa interpreteze dreptul national in conformitate cu dreptul european, datorita prioritatii acestuia din urma, astfel incat prezenta lucrare este o carte ce trebuie sa se afle in biblioteca fiecarui practician.

Lucrarea ofera raspunsuri unor probleme controversate de drept comercial, ridicate in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene, precum: importul de semințe crude de dovleac in coaja provenind din afara Uniunii Europene, tariful vamal comun, vanzarea la distanța și transportul de bauturi alcoolice din alt stat membru, acciza pe anumite ambalaje de bauturi, piețele instrumentelor financiare, noțiunea de „servicii și activitați de investiții”, dispozițiile vizand garantarea protecției investitorilor, Normele de conduita pentru furnizarea de servicii de investiții clienților, obligația de a evalua caracterul adecvat al serviciului furnizat, consecințele contractuale ale nerespectarii acestei obligații, contractul de credit de consum, clauzele referitoare la cursurile de schimb valutar.

Chestiuni precum clauzele abuzive in contractele cu consumatorul, dar si multe alte probleme de drept isi gasesc raspunsurile in prezenta lucrare.


3. Drepturi și libertați – Jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene vine in sprijinul practicienilor cu o selecție a celor mai reprezentative decizii ale CJUE in materie de drepturi și libertați ale omului.

Conform jurisprudenței stabilite de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, instanțele naționale sunt obligate sa interpreteze dreptul național in conformitate cu dreptul Uniunii Europene, datorita prioritații acestuia din urma, astfel incat prezenta lucrare este o carte ce trebuie sa se afle in biblioteca fiecarui practician.

Lucrarea ofera raspunsuri unor probleme controversate de drept, ridicate in fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, precum: libera circulație a persoanelor, dreptul de a fi ascultat, dreptul la o cale de atac efectiva, dreptul de ședere sau de stabilire, dreptul de acces la o instanța judecatoreasca, drepturile la aparare, egalitate de tratament in ceea ce privește incadrarea in munca și ocuparea forței de munca, interzicerea oricarei discriminari pe motive de handicap, egalitate de tratament intre barbați și femei și interzicerea discriminarii pe motive de orientare sexuala și de varsta.

Principii precum cele ale nediscriminarii, securitații juridice și protecției increderii legitime, egalitații armelor, echivalenței și efectivitații se regasesc, de asemenea, prezentate in lucrarea de fața.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum