1517905209ARBEQG.jpg

Cod: 400765

ISBN: 978-606-673-253-6 ;978-606-673-574-2

Editura:

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 320; 320

Disponibilitate: in stoc

PACHET: Cererile in procesul civil. Dispozitii generale si Dispozitii speciale

Autor:

Pachetul contine:
1. Cererile in procesul civil. Dispozitii generale
Instanța civila nu se investește, de regula, din oficiu. Procesul civil incepe prin inregistrarea unei cereri in justiție, facuta de cel care pretinde apararea drepturilor și intereselor sale sau care urmarește soluționarea unei situații juridice.

Instituția cererilor in justiție este esențiala intr-un proces civil, deoarece, de principiu, numai in raport de conținutul cererii formulate de cel interesat instanța este investita cu soluționarea unui litigiu, se poate stabili cadrul procesual dedus judecații și, implicit, limitele acesteia, se determina competența instanței, caile de atac care pot fi formulate impotriva hotararii judecatorești pronunțate etc.

LucrareaCererile in procesul civil analizeaza cerințele intrinseci și extrinseci ale cererilor formulate in fața primei instanțe și in caile de atac, cereri clasificate in noul Cod de procedura civila ca principale, incidentale, accesorii și adiționale, procedura de verificare și regularizare a acestora, precum și sancțiunile procedurale aplicabile pentru nerespectarea cerințelor impuse de lege.

Sunt avute, de asemenea, in vedere noutațile aduse prin reglementarile noului Cod de procedura civila și soluțiile normative ale Codului de procedura civila din 1865, pastrate de legiuitor.

2. Cererile in procesul civil. Dispozitii speciale
Noul Cod de procedura civila raspunde necesitaților vieții socio-economice contemporane și reglementeaza noi instituții procedurale care asigura soluționarea conflictelor juridice prin parcurgerea unor forme simplificate, adaptate unor nevoi pragmatice, precum: procedura ordonanței de plata, procedura cu privire la cererile de valoare redusa, procedura evacuarii din imobilele folosite sau ocupate fara drept, procedura de instituire a masurilor provizorii in materia drepturilor de proprietate intelectuala etc.

Lucrarea Cererile in procesul civil. Dispozitii speciale analizeaza, dintr-o perspectiva preponderent practica, aspectele de noutate ale soluțiilor adoptate de legiuitor, dificultațile care pot aparea in interpretarea și aplicarea dispozițiilor speciale, problemele privind verificarea și regularizarea cererilor, sancțiunile procedurale aplicabile pentru nerespectarea cerințelor impuse de lege.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri