1535096257D42A9J.jpg

Cod: 11355

ISBN: 978-606-39-0327-4

Editura:

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 208

Disponibilitate: in stoc

Omul, intre venire si plecare – insemnari

Autor:

Lucrarea de fața ar putea fi considerata un lux cultural, intrucat știm cu toții ce este viața, in ce consta existența, ca și trairi zilnice ale caror mecanisme ne sunt arhicunoscute. In realitate, tema, extrem de complexa, este parțial, sumar și niciodata complet cunoscuta.

Este o incercare de prezentare a omului, a ipostazelor și semnificațiilor, a contextelor și determinarilor traiectului sau raportat la realitatea factuala, la ideatica existențial-filosofica, la climatul etico-moral și politic al unei epoci, la conștiința și mentalitatea colectiva, care domina comunitatea.

Lucrarea nu se dorește un simplu exercițiu filosofic. Ea privește toate dimensiunile existențialului uman in conformitate cu logica vieții. Urmarește, pe langa cunoaștere, descifrarea fenomenului pentru care venim, traim și plecam, ca și rosturile noastre in profunzimea, in esența lor, raționalitatea și legitimitatea existenței, intreaga incarcatura referențiala, intregul conglomerat de confluențe, interferențe, de unde și diferitele perspective de abordare.

De aici necesitatea inițiatica la meditație de natura filosofica, sociologica și etico-morala, culturala, cultica.

De aceea lucrarea se adreseaza oricarei persoane dispusa sa reflecteze asupra trecerii sale.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum