1390898289l5MkA.jpg

Cod: 8078

ISBN: 978-606-673-300-7

Editura:

Data aparitiei: 2014

Colectia:

Pagini: 290

Disponibilitate: in stoc

Libertatea in capcana

Autor:

Dan Claudiu Danisor, profesor si rector al Universitatii din Craiova, este unul dintre cei mai cunoscuti constitutionalisti romani. Opera sa se distinge prin incursiunile frecvente in domeniile filosofiei dreptului si politologiei, datorita carora ofera perspective novatoare asupra dreptului.

Libertatea in capcana analizeaza critic jurisprudenta Curtii Constitutionale, prin raportarea ei la principiile care fundamenteaza democratiile liberale occidentale, pentru a releva raspunsurile structurale la problema inconsistentei protectiei libertatilor si la tendinta de a amputa justitia constitutionala. Ea pune sub semnul intrebarii pretinsa competenta exclusiva a Curtii Constitutionale in domeniul contenciosului constitutional, aratand care sunt atributiile instantelor ordinare in acest domeniu si oferind o metodologie a alegerii intre controlul constitutionalitatii legilor si controlul conformitatii lor cu tratatele internationale privind drepturile omului.

Lucrarea Libertatea in capcana ofera o perspectiva cu totul noua asupra limitelor invocarii interesului general pentru justificarea restrangerii exercitiului drepturilor ori libertatilor.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri