1510651134XUvn7.jpg

Cod: 10817

ISBN: 978-606-39-0154-6

Editura:

Data aparitiei: 2017

Colectia:

Pagini: 336

Disponibilitate: in stoc

In honorem - Nicolae Volonciu

Autor:

Cutuma publicarii unui volum omagial in onoarea unei personalitați, la implinirea unei varste… rotunde, este incetațenita in mediul universitar, iar Facultatea de Drept a Universitații din București a respectat-o, de-a lungul intregii sale istorii.

Fara sa cunosc toate aceste apariții, pot spune insa ca nu imi aduc aminte de vreuna care sa fi marcat omagierea unuia dintre dascalii sai la implinirea varstei de 90 de ani! Se intampla acest lucru astazi, cand, la inițiativa colegilor din Departamentul de Drept Penal al facultații noastre, sprijinita de Editura „Universul Juridic”, apare prezentul volum, menit sa marcheze implinirea acestei varste de catre Profesorul Nicolae Volonciu!

Cariera Profesorului Nicolae Volonciu este bine-cunoscuta și aceste randuri nu iși propun (nici nu ar avea cum) sa o sintetizeze. Doresc doar sa subliniez nu numai vocația și pasiunea cu care și-a exercitat profesia de dascal timp de peste o jumatate de secol, ci și implicarea activa in construcția administrativa a invațamantului superior juridic, in calitate de prodecan al Facultații de Drept (timp de opt ani) și activand timp de șase ani in Ministerul Invațamantului.

Dedicarea fața de materia pe care a predat-o in intreaga sa cariera – Procedura penala – a fost exemplara și s-a concretizat in cursurile și tratatele care au servit pentru pregatirea generațiilor de studenți, dar și pentru aplicarea in practica a normelor procesual-penale de catre practicienii dreptului. Mai mult decat atat, Profesorul Volonciu și-a pus competența și experiența in slujba redactarii și revizuirii proiectelor actelor normative in domeniul dreptului procesual penal.

Daca la aceste dimensiuni ale vieții profesionale a Profesorului Nicolae Volonciu adaugam și caracteristicile sale de personalitate – corectitudinea, bunatatea sufleteasca, umorul, neobosita și neascunsa dragoste de viața –, vom ințelege de ce atația colegi, foști studenți sau doctoranzi ori specialiști in drept care s-au format la „școala” sa s-au grabit și s-au simțit onorați sa ii dedice acest volum omagial. Tuturor acestora trebuie sa le mulțumim!

Dar, in primul rand, trebuie sa ii mulțumim Profesorului Nicolae Volonciu pentru intreaga sa activitate didactica și științifica, pentru intreaga sa viața dedicata științei dreptului procesual penal și, mai mult decat atat, Facultații de Drept a Universitații din București! Domnule Profesor, cu dragoste, va uram La Mulți Ani!

Prof. univ. dr. Flavius A. Baias
Decan, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri