1515500665F2BXPN.jpg

Cod: 10901

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 296

Disponibilitate: in stoc

Fundamentele dreptului international privat

Autor:Dariescu Cosmin

Dreptul internațional privat este ingerul calauzitor al drumeților.
Lucrarea de fața iși propune sa indrume primii pași ai cititorului in ințelegerea mecanismelor teoretice și a normelor dreptului internațional privat.

Primele trei capitole prezinta in detaliu noțiunile preliminare, iar in urmatoarele paisprezece sunt explicate elementele de specialitate ale disciplinei conform etapelor obligatorii pentru corecta soluționare a litigiului civil cu element strain.

Astfel, in paginile prezentei lucrari sunt incluse toate aspectele pe care le-am considerat importante pentru ca cititorul sa duca la bun sfarșit un proces civil internațional.

Ca elemente bibliografice am folosit principalele cursuri și tratate de drept internațional privat romanesc aparute din anul 2011 pana in decembrie 2017, lucrari ale unor autori straini consacrați, articole de specialitate de data recenta, publicate in periodice sau pe world wide web, precum și o serie de acte normative de drept internațional privat din diverse state ale lumii.

In peisajul doctrinei romanești de drept internațional privat de dupa 2011, aceasta lucrare reprezinta elementul necesar ce confera perspectiva și sintetizeaza aspectele teoretice, oferindu-i cititorului un ajutor real pentru descifrarea tainelor dreptului internațional privat.

Despre autor

Picture

Dariescu Cosmin

Studii: Licenţiat în ştiinţe juridice (1997 - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi), competenţe în cercetarea ştiinţifică; doctor în drept (2004 - Universitatea „Alexandru...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri