1557908130PLJR55.png

Cod: 11869

ISBN: 978-606-39-0479-0

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 332

Disponibilitate: rezervare

Fise privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze si teste-grila

Autor:Carmen Moldovan

Lucrarea Fișe privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Sinteze și teste-grila se dorește a fi un instrument de lucru util pentru candidații la examenul de admitere in avocatura. Subiectele tratate urmaresc tematica specifica a acestui examen și a celui de definitivat.

Informațiile relevante și necesare simularii și pregatirii pentru susținerea examenului sunt prezentate sintetic, dupa o structura care sa faciliteze urmarirea noțiunilor și informațiilor furnizate, raspunzand (in multe cazuri) unor posibile intrebari ce ar putea fi adresate in legatura cu noțiunile și instituțiile specifice. Pentru a nu incarca textul și a permite candidaților interesați sa parcurga in mod direct textele actelor normative relevante, partea de sinteza cuprinde mențiuni ale sediului materiei fiecarei fișe, precum și indicarea in notele de subsol a dispozițiilor legale.

In acest sens, fiecare dintre fișele cuprinse in lucrare are doua parți: una de sinteza și una de teste-grila, concepute pentru verificarea și consolidarea noțiunilor necesare; in conceperea și redactarea testelor de verificare au fost avute in vedere atat cerințele examenului de primire in profesie și de definitivat, precum și nivelul de complexitate a noțiunilor.

Pentru elaborarea lucrarii au fost folosite ca surse Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, Statutul profesiei de avocat, Codul deontologic al avocatului roman, Codul deontologic al avocaților din Uniunea Europeana. De asemenea, au fost incluse extrase din decizii relevante ale Curții Constituționale a Romaniei, Inaltei Curți de Casație și Justiție și Curții Europene a Drepturilor Omului.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri