1507710837w8t4C.jpg

Cod: 10824

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2017

Colectia:

Pagini: 304

Disponibilitate: in stoc

Eficienta judiciara: listele de verificare.

Autor:Mihail Dinu

Stoicii au scris despre praemeditatio malorum, ințelepciunea populara a conturat indemnul „sa pui raul inainte”, iar contemporaneitatea a consacrat termenul „proactivitate”. Indiferent de denumire, transcende peste veacuri o explicație a succesului in orice domeniu: pregatirea și anticiparea.

Lucrarea de fața s-a nascut din dorința de a aplica aceste concepte in sfera procesului civil. Metoda propusa – listele de verificare – și-a dovedit deja eficiența in aviație și in medicina, domenii fundamental deosebite, care nu au nimic in comun in afara de complexitatea ridicata. Fiind cunoscuta și avocaților din sistemul de drept anglo-saxon, metoda intrunește toate criteriile pentru implementarea in activitatea litiganților autohtoni, fara a fi tributara experienței sau cunoștințelor teoretice avansate. Este „firul roșu” al oricarui proces și garanția unei bine-venite structuri intr-un context judiciar dedalic. Profitand de exemplificarea listelor de verificare, lucrarea cuprinde numeroase analize și recomandari practice menite sa imbunatațeasca interacțiunea litiganților cu clienții, instanța de judecata și alți participanți la procesul civil. Acestea formeaza indemnul autorului catre largirea orizontului de cunoaștere juridica dincolo de limitele scolastice (a ști/know), catre aplicațiile practice (a ști cum sa/know-how). Intr-o epoca a abundenței informațiilor, succesul aparține celor care știu sa le intrebuințeze adecvat in practica.

Pornind de la aceste premise, lucrarea se adreseaza atat avocaților, cat și tuturor celor care, angajați fiind in procesul judiciar, se afla in cautarea unor metode de perfecționare și sunt in rezonanța cu vechiul proverb chinezesc conform caruia, „cu cat transpiri mai mult in antrenament, cu atat vei sangera mai puțin in lupta”.

Despre autor

Picture

Mihail Dinu

Studii: Master II Profesional, specializarea Drept European și Internațional al Afacerilor, Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne și Universitatea București (2011-2012); Master,...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri