1549397007FH4NXG.png

Cod: 401293

ISBN: 978-606-39-0432-5

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 400

Disponibilitate: rezervare

Dreptul securitatii sociale – Jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene si jurisprudenta nationala

Autori:Truichici Adrian M.
Autori:Neagu Luiza

Culegerea „Dreptul securitatii sociale – Jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene” vine in sprijinul practicienilor cu o selectie a celor mai reprezentative decizii ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene in materia dreptului muncii.

Conform jurisprudentei stabilite de Curtea de Justitie a Uniunii Europene, instantele nationale sunt obligate sa interpreteze dreptul national in conformitate cu dreptul Uniunii Europene, datorita prioritatii acestuia din urma, astfel incat prezenta lucrare este o carte ce trebuie sa se afle in biblioteca fiecarui practician.

Lucrarea ofera raspunsuri unor probleme controversate in materia dreptului securitatii sociale, ridicate in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene, precum: asigurarile sociale de sanatate, alocatiile familiale, concediul medical si pentru cresterea copilului, alocația de subzistența pentru persoanele cu handicap, ajutorul financiar pentru studii superioare, protectia angajatului in caz de concediere sau de insolvabilitate a angajatorului.

Aspecte privind somajul si pensiile, dar si multe alte probleme de securitate sociala isi gasesc raspunsurile in prezenta lucrare.

Despre autor

Picture

Truichici Adrian M.

Este licenţiat în drept la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti (1997) şi licenţiat în ştiinţe politice la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri