1509950456PLEPU.jpg

Cod: 10858

Editura: Editura Universul Juridic

Data aparitiei: 2017

Colectia:

Pagini: 420

Disponibilitate: in stoc

Dreptul mediului

Autor:Onet Cristina

Dreptul mediului este o lucrare complexa care ofera celui ce o parcurge o imagine de ansamblu asupra instrumentelor (juridice si nu numai) de protectie a mediului, atat din perspectiva sistemica, dar mai ales din perspectiva legislatiei existente in acest domeniu. Aceasta se intemeiaza pe reglementarile aflate in vigoare pana la data de 1 noiembrie 2017, dar framantarile legislative majore ce s-au produs si se vor mai produce vor obliga autoarea la o a doua editie, intr-un viitor ce se prefigureaza, deja, a fi unul apropiat.

Lucrarea este un excelent instrument de orientare intr-o legislatie extrem de variata, complexa si stufoasa, aflata in continua miscare si deci greu de monitorizat. Astfel, o simpla parcurgere a cuprinsului ii va permite oricarui cititor sa se orienteze rapid si sa identifice aspectele legislative de care este interesat.

Nu in ultimul rand, desi multi considera ca dreptul mediului este un domeniu de nisa, parcurgand lucrarea vor descoperi interferente semnificative cu dreptul constitutional, dar si cu alte ramuri de drept, cum ar fi dreptul administrativ, dreptul civil, dreptul penal ori dreptul financiar public.

Pentru toate aceste motive, lucrarea se doreste a fi, in egala masura, un instrument pus in mana studentilor de la specializarile Drept, Administratie Publica, Ingineria Mediului, Ecologie si Protectia Mediului, dar si un mijloc de informare si documentare util oricarei persoane interesate de acest domeniu extrem de vast si actual al societatii contemporane.

Despre autor

Picture

Onet Cristina

Oneț Cristina s-a născut la 16 iunie 1971 în Sibiu. A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu între anii 1990 și 1994, încununate cu o Diplomă...

Detalii >

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri